Kurssijärjestelyt tukevat oppimista

Jokaisella on oikeus häiriöttömään oppimisen mahdollistavaan ympäristöön. Koulutus on kursseillamme järjestetty siten, että yksi koirakko on suoritusvuorossa kerrallaan, jolloin muut koirat odottavat autossa. Talvella käytettävissä on autoille lämpötolpat, joten koiran ei tarvitse palella autossa. Tuntiin otamme 3-4 koirakkoa. Toisia koiria on paikalla vain, jos se on koulutuksellisesti oleellista, tai koirat eivät häiritse vuorossa olevan koiran suoritusta. Ihmiset seuraavat kaikkien koirien koulutusta. Jos koiralle kuitenkin esim. autossa odottaminen ei onnistu, pyrimme toki järjestämään tilanteen mukavaksi jokaiselle. 


Koulutus on järjestetty näin siksi, että pyrimme optimoimaan olosuhteet tehokkaalle oppimiselle

- kouluttaja pystyy kouluttamaan jokaista koirakkoa yksilöllisesti, koulutus on käytännössä yksityisopetusta. Ryhmässä yksilöllinen koulutus ei ole mahdollista, koska kouluttaja ei pysty tarkkailemaan koko koulutuksen ajan kunnolla useampaa koulutettavaa yhtä aikaa eikä ryhmässä harjoittelu mahdollista yksilöllistä koirakkokohtaista ohjelmaa. 
- koiralle on luotava ympäristö, missä se kykenee oppimaan. Jos kaikki koirat ovat tilassa koulutuksessa yhtä aikaa, ei koira yleensä (varsinkaan alussa) pysty keskittymään opetukseen, vaan keskittyy kaikkeen ympärillä tapahtuvaan. Koirahäiriötä harjoitellaan hallitusti sitten, kun se on järkevää. Häiriökoirana on usein ensin kouluttajan tähän työhön koulutettu varma ja luotettava koira, jotta ikäviltä sattumuksilta vältytään. 
- myös odotusaika koulutustilassa tai autossa on oppimisenarvoinen asia. 
- tunnin koulutus on koiralle aivan liian pitkä. Joskus tuo 15-20 minuuttiakin on liian pitkä aika. 
- oppimisen kannalta on hyvä, että koira pääsee nukkumaan koulutuksen jälkeen. Tällöin aivot tavallaan jatkavat toistojen tekemistä, oppimistulos paranee. Samaten on parasta, että koira on levännyt tullessaan koulutukseen. Jos koirat ovat mukana tilassa (jossa ne toki saavat olla, mikäli se sopii koulutusvuorossa olevalle), oppimiselle tärkeä lepo jää pois. 
- katsomalla muiden koulutusta oppii todella paljon - me koulutamme ensisijaisesti ihmisiä kouluttamaan omaa koiraansa
- ryhmäkoulutus sopii kurssimuodoksi silloin, kun sekä koira että ohjaaja ovat kokeneita ja tekevät asioita, jotka he jo osaavat.


HUOM! Drive in -toko ja Näyttelytreenit ovat ryhmäkoulutuksia, joissa voit käydä harjoittelemassa häiriön alla toimimista myös arkikäytösten osalta. Kerrot vaan kouluttajalle toiveesi!