Ohituskoulu - räyhäämättä remmissä

19,00 €
Varastossa
SKU
DPOK

Ohitukset kuntoon tehokkaalla koulutusohjelmalla! 

Tarjoamme viittä erilaista kurssipakettia koulutuksesi tueksi. Suosittelemme tietenkin vaihtoehtoja, joissa saat kouluttajan avuksesi. Se ei kuitenkaan aina ole mahdollista, joten voit ostaa myös pelkät harjoitteluohjeet ja harjoitella niiden avulla. Koulutuksessa on painotettu ongelmaa, jossa koira käyttäytyy toisia koiria kohtaan pelokkaasti tai aggressiivisesti, mutta se sopii myös liian innokkaille koirille, jotka haluavat lajikumppaninsa kanssa leikkimään. 

 

Palaute: "Osallistuin koulutukseen, jotta pääsisin harjoittelemaan haasteellisten (tuijottavat, vetävät ja räyhäävät) koirien ohitusta, niin että koiran kanssa voisi päästä ohi ilman oman koiran yhtymistä räyhäämiseen. Vastaehdollistaminen on toiminut hyvin, ohitukset ovat helpottuneet ja on päästy ohi myös noista vaikeista vastaantulijoista, useimmiten jo ilman oman koiran äänekästä reaktiota, vaikka koira selvästi jännittyy joistakin tilanteista edelleen. Itsekin voi olla rennompi, kun alkaa luottaa siihen että tämä toimii, joka puolestaan rauhoittaa koiraakin. Parasta oli harjoituksien vaikeuttaminen asteittain, niin että tuli onnistuneita ohituksia alusta lähtien, sekä kouluttajan asiantunteva hyvä tuki. Hyödyllistä sen oivaltaminen, että kaikkien tiellä liikkuvien ohittamisessa kannattaa käyttää samaa toimintatapaa, joka puolestaan auttaa myös koirien ohittamisessa."

KURSSITASOT
Katso sivun alaosasta tarkemmat tiedot vaihtoehdoista. 

HUOM! Kaikki paketit sisältävät maksun jälkeen netistä ladattavat materiaalit. Linkin löydät Tilauksesi on vastaanotettu -sivulta (Paina linkkiä: My Downloadable Products). Palaa siis nettikauppaan maksun jälkeen lataamaan materiaalit . Verkkokurssin ostaneet löytävät samat materiaalit myös verkko-opinnoista. Jos rekisteröidyt käyttäjäksi, materiaalit jäävät virtuaaliseen kirjahyllyysi, ja pääset palaamaan niihin myöhemmin.

 

1) Materiaalipaketti (ladataan netistä, postitettuna +10 eur)
    Hinta: 19 eur

2) Perus: Verkkokurssin lukuoikeudet 
    Hinta: 49 eur 

3) Premium: Verkkokurssi kouluttajan etätuella
    Hinta: 99 eur 

4) Käytäntö: Verkkokurssi ja käytännön harjoitukset
    HUOM! Kurssipäivämäärät ja muut tiedot näet täältä  >>
   

    Hinta: 240 eur 

5) Privat: Henkilökohtainen koulutus ja verkkokurssi (Etelä-Suomi)
    Hinta: 385 eur + mahdolliset kouluttajan matkakulut

Käyttäjäpalaute: "Ohituskoulun verkkokurssi on selkeä, vaiheittain etenevä ohjeistus ohitustilanteiden kouluttamiseen. Materiaalissa käydään läpi myös yleisimmät kompastuskivet, jolloin avun saa myös silloin kun kaikki ei suju kuin elokuvissa. Kun yksityiskohtaisen viikko-ohjelman toteuttaa ohjeen mukaan, tuloksia tulee varmasti!"

Mirva & Tikru

Linkit

Musti huomaa lajikumppaninsa jo kaukaa. Se jähmettyy paikalleen eikä suostu liikkumaan. Mustiin ei saa kontaktia, se ei tunnu kuulevan eikä näkevän – ainakaan taluttajaansa. Sen sijaan vastaantulevan koiran Musti näkee: se seisoo etukenossa liikkumatta lajikumppaniaan tuijottaen, pörhistää niskakarvansa ja nostaa häntänsä. Kaverin tullessa lähemmäksi Musti hyökkää: murisee, haukkuu ja repii remmissä. Taas kerran ohittaminen oli räyhäämistä, omistaja tuntee itsensä noloksi ja huonoksi koirankouluttajaksi. Koira palautuu toisesta maailmastaan hitaasti – jos ei tule enempää koiria vastaan. 

 

Kuulostaako tutulta? Ohitusongelma on yksi yleisimmistä ja hankalimmista ongelmista, joita ihmisillä on koiriensa kanssa. Usein muuten asiat ovat hyvin, mutta muiden koirien, ihmisten, autojen tai muiden liikkuvien kohteiden ohittaminen on yhtä tuskaa ja vie ilon lenkkeilystä. Se saattaa olla myös vaarallista kaikille osapuolille. Jos nyt ei ihan henkeä uhkaavaa, niin riski kaatumiselle varsinkin talvella on suuri ja voimakkaasta vetämisestä johtuen lihasvaurioita voi tulla hihnan molempiin päihin. 

 

Kokemuksemme mukaan yli 90 % ohitusongelmista johtuu siitä, että koira on epävarma tai pelkää. Räyhääminen on karkoittava signaali. Räyhäävä koira haluaa etäisyyttä. Räyhääminen loppuu, kun toinen koira on mennyt tarpeeksi kauas. Jossain harvoissa tapauksissa ongelma alkaa siksi, että koira haluaa toisen koiran luokse. Se muuttuu helpoksi turhaumaksi, kun koira ei pääse sinne minne haluaa, ja voi muuttua tästä turhauma-aggressioksi taluttajaa tai toista koiraa kohtaan. Oli syy kuitenkin kumpi tahansa, koulutus etenee samalla tavalla: koiralle koulutetaan käytös, jonka haluamme esiintyvän ohitustilanteessa.


"Olemme yrittäneet käyttää namia ja lelua ohitustilanteissa, koska olemme kuulleet, että sillä saa hyviä tuloksia. Ne eivät kuitenkaan toimi meillä. Koira ei ota ruokaa, vaikka työntäisimme pihviä sen suuhun." 

 

Kuulemme usein sanottavan näin. Kuitenkin juuri ruoan avulla olemme kouluttaneet tuloksellisesti kauniita ohituksia jo vuodesta 2002. Se, miksi onnistumme, johtuu kahdesta seikasta:


- Ammattitaito. Tunnemme oppimisen lainalaisuudet ja tunnemme koirat. Osaamme luoda kullekin koiralle sellaisen tilanteen, jossa se onnistuu. Aloitamme onnistumisista ja jatkamme sillä tiellä. Sinäkin voit onnistua, kun tarkkailet koiraa ja tilannetta ilman ennakko-odotuksia. Videomme ovat hyvää oppimateriaalia itsenäiseen harjoitteluun. 


- Kun tilanne on jo päällä, ei enää voi kouluttaa. Koira ei ole vastaanottavassa tilassa, kuten oletkin jo huomannut. Jotta onnistuminen on mahdollista, pitää vaikeustaso asettaa sellaiseksi, että koira onnistuu. Tätä varten on järjestettävä tilanne, jossa vaikeustasoa saa säädeltyä koiralle sopivaksi ja nostettua koko ajan pikkuhiljaa. Tämä ei onnistu mitenkään kadulla, jossa tilanteet soljuvat eteenpäin hallitsemattomina, jos asiaa ei opeteta koiralle etukäteen vaatimustasolta sopivassa tilanteessa. 

 

 

Koulutussuunnitelma - koirasi alkaa toivoa, että muita koiria tulee vastaan

 

Ohituskoulun koulutussuunnitelma perustuu positiiviseen vahvistamiseen, vastaehdollistamiseen ja siedättämiseen. Positiivisen vahvisteen lisäksi hyödynnämme koulutuksen tietyssä vaiheessa myös negatiivista vahvistetta eli paineen poistoa (toinen koira poistuu ajallisesti oikealla hetkellä). Oletkin ehkä kuullut BAT-menetelmästä. Käytimme sitä hyödyksi jo ennen kuin sitä oli olemassa. Menetelmä on ollut käytössämme v. 2002 alkaen ja sitä on siitä lähtien kehitetty antaen meille uusia työkaluja perusperiaatteiden pysyessä samoina. 


Emme käytä koiralle pelkoa, kipua tai epämukavuutta aiheuttavia keinoja. Emme heittele koiran suuntaan esineitä, emme nyi hihnasta emmekä huuda koirille. Nämä keinot voivat lopettaa käytöksen sillä nimenomaisella hetkellä, mutta ne pahentavat tai - jos epävarmuutta ei vielä ole - aiheuttavat epävarmuutta ja lisäävät painetta ohitustilanteisiin. Pitkällä aikavälillä räyhääminen - tai ainakin pelko - pahenee. Ainoa pysyvä keino räyhäämisen lopettamiseen on muuttaa tunnetilaa positiivisemmaksi.

 

Koulutussuunnitelmamme ansiosta koirasi alkaa vähitellen toivoa, että koiria tulisi vastaan, jotta se saisi herkut taskustasi. Tunnetila on muuttunut. Epävarmuus on mennyttä, koska koirasi tietää, miten sen kannattaa käyttäytyä ohitustilanteessa. Koulutus sopii myös ennaltaehkäiseväksi koulutukseksi pennuille ja nuorille koirille. 

 

Koulutus tulee myös parantamaan hihnakäytöstä. Näin käy siksi, että koulutuksen aikana omistajasta tulee koiran kannalta merkityksellinen: koiran kannattaa pysyä omistajansa lähellä, joten myöskään hihna ei enää kiristy niin usein. 

 

 

Koulutusvaihtoehdot


Tarjoamme viittä erilaista pakettia koulutuksesi tueksi. Suosittelemme tietenkin vaihtoehtoja, joissa saat kouluttajan ohjaamaan koulutusta. Se ei kuitenkaan aina ole mahdollista, joten voit ostaa myös pelkät harjoitteluohjeet ja harjoitella itseksesi. 

 

1) Materiaalipaketti

Materiaalit sisältävät kirjallisen koulutussuunnitelman ohitusongelman ratkaisuun. Materiaalipaketti sisältää paitsi ohjeet myös lomakkeet koulutuskirjanpitoa varten. Koulutussuunnitelma etenee loogisesti selkein askelin kohti onnistunutta ohitusta. Sopii myös ennaltaehkäiseväksi koulutukseksi pennuille ja nuorille koirille. 

Paketti sisältää seuraavat:
- Ohituskoulu: Miten koulutat koirasi ohittamaan muut koirat räyhäämättä? (17 sivua)
- Lomakkeet:

 

Ostamalla materiaalipaketin nettikauppamme kautta saat välittömästi linkin ja pääset heti lataamaan materiaalit PDF-muodossa koneellesi. 

Hinta: 19 eur


2) Perus: Verkkokurssin lukuoikeudet

Verkkokurssi pitää sisällään ladattavan materiaalipaketin, käytännönläheiset harjoitusohjeet ja koiran kanssa tehtävien harjoitusten viikko-ohjelman. Näiden lisäksi näet verkkoympäristössä koulutusvideoita siitä, miten ohituskäyttäytymisen kouluttaminen etenee.

Ostamalla verkkokurssin nettikauppamme kautta saat välittömästi linkin materiaalipaketin lataamiseen ja pääset lataamaan ohjeet PDF-muodossa koneellesi. Ohjeet ja tunnukset verkkokurssille ja lisämateriaaleihin saat viimeistään 2 päivän kuluessa. Verkkomateriaalit ja kouluttajan tuki ovat käytössäsi kolmen kuukauden ajan. 

"Tehtävät on laadittu mielestäni selkeiksi ja hyvin ymmärrettäviksi. Opiskeltavat asiat on pilkottu järkevän kokoisiksi harjoituksiksi. 
Hyvä että mukana on myös kirjavinkit.
 
Materiaalia on ainakin tarpeeksi - ja videot ovat erinomainen lisä. Verkkokurssit ovat hyvä vaihtoehto meille susirajan asukeille. Olen periaatteessa opiskellut nämä asiat kirjoista, mutta kurssista saan ryhtiä omaan tekemiseeni ja selkeät ohjeet kuinka toimia. Kiitos!"

Kati & Hymy-koira

Hinta:  49 eur 


3) Premium: Verkkokurssi kouluttajan etätuella

Verkkokurssi pitää sisällään ladattavan materiaalipaketin, käytännönläheiset harjoitusohjeet ja koiran kanssa tehtävien harjoitusten viikko-ohjelman. Näiden lisäksi näet verkkoympäristössä koulutusvideoita siitä, miten ohituskäyttäytymisen kouluttaminen etenee. Pääset myös keskustelemaan henkilökohtaisesti kouluttajan kanssa omien harjoitusten etenemisestä henkilökohtaisen keskustelupalstan kautta. Voit myös halutessasi lähettää videoita kouluttajan kommentointia varten kerran viikossa. Kouluttajan tuki auttaa rytmittämään koulutuksen, nostamaan vaikeustasoa sopivasti ja kannustaa treenaamaan useammin! 

Ostamalla verkkokurssin nettikauppamme kautta saat välittömästi linkin materiaalipaketin lataamiseen ja pääset lataamaan ohjeet PDF-muodossa koneellesi. Ohjeet ja tunnukset verkkokurssille ja lisämateriaaleihin saat viimeistään 2 päivän kuluessa. Verkkomateriaalit ja kouluttajan tuki ovat käytössäsi kolmen kuukauden ajan. 

Hinta:  99 eur 

 

4) Käytäntö: Verkkokurssi ja käytännön harjoitukset

Kurssin ajan käytössäsi on myös verkkokurssin materiaalit. 

 

Käytännön harjoituspäiviä on kuusi, joista kolmena päivinä on kaksi kouluttajaa. Toinen kouluttaja huolehtii häiriökoirasta ja sen korrektista käyttäytymisestä, toinen ohjaa sinua. Harjoituksissa on alkuvaiheessa vain yksi koira kerrallaan, joten etenemme aina yksilöllisesti koirakon tahtia ja saat kouluttajan täyden tuen ihan koko koulutussessiosi ajan. Muun ajan seuraat sivusta muiden harjoituksia, jolloin opit katsomalla muiden koirien reaktioita ja näet harjoituksen kulun alusta loppuun. Tämä helpottaa oman koiran kanssa toimimista huomattavasti. Alussa, kun on tärkeää, miten vastaantuleva koira käyttäytyy, harjoitelet kouluttajamme ohitusvarmaa koiraa vastaan. Kursin loppupuolella kurssilaisten koirat ohittavat toisiaan. Kurssin jälkeen voit halutessasi sopia treenejä Vision Ohitusringissä, joka on ulkopuolisilta suljettu ilmainen Facebook-ryhmä Vision Ohituskoulun käyneille. 

 

Lue kurssijärjestelyistä lisää täältä >>

 

Ostamalla tämän koulutusvaihtoehdon nettikauppamme kautta saat välittömästi linkin materiaalipaketin lataamiseen ja pääset lataamaan ohjeet PDF-muodossa koneellesi. Ohjeet ja tunnukset verkkokurssille ja lisämateriaaleihin saat 2 päivän kuluessa. Verkkomateriaalit ja kouluttajan tuki ovat käytössäsi käytännön harjoittelujen alkuun asti ja kahden kuukauden ajan niiden jälkeen.

Voit myös itse koota porukan, jolle tulemme pitämään kurssin. Minimiosallistujamäärä on 4 koirakkoa, mutta mitä useampi osallistuu, sitä enemmän saat harjoitusvastustajia. Voimme myös auttaa osallistujien hankinnassa paikkakunnallasi. Kurssihintaan lisätään kouluttajien matkakulut, jotka jaetaan osallistujien kesken. 

Hinta: 240 eur


5) Privat: Henkilökohtainen koulutus ja verkkokurssi

Yksityiskoulutuksessa käydään läpi koko koulutussuunnitelma. Käytännön harjoituskertoja on kolme. Harjoituksia tehdään myös kotiympäristössänne, jossa se aina on vaikeinta koiran oppimishistoriasta johtuen. 

Ostamalla tämän koulutusvaihtoehdon nettikauppamme kautta saat välittömästi linkin materiaalipaketin lataamiseen ja pääset lataamaan ohjeet PDF-muodossa koneellesi. Ohjeet ja tunnukset verkkokurssille ja lisämateriaaleihin saat 2 päivän kuluessa. Verkkomateriaalit ja kouluttajan tuki ovat käytössäsi käytännön harjoittelujen alkuun asti ja kahden kuukauden ajan niiden jälkeen. HUOM! Ennen tämän koulutusmuodon ostamista sovi koulutuksesta puh. 0456 391 396. 

Hinta: 385 eur + mahdolliset kouluttajan matkakulut


Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ohituskoulu - räyhäämättä remmissä
Arvosana