Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

Tervetuloa Agilitykurssille Koirakoulu Visioon!

Kurssipaikka on Vision agilityhalli osoitteessa Penttiläntie 205, Nurmijärvi.  Sisäänkäynti on hallin pitkän sivun puolelta.  Hallissa on wc ja vesipiste.  Hallissa on myös myymälä, josta voit ostaa nameja, ruokaa ja tarvikkeita koirallesi.  
 
Kouluttaja: Leena Rantamäki, p. 050 3645282, leena.rantamaki@koirakouluvisio.com  Mahdolliset poissaolot ja/tai myöhästymiset yms voit ilmoittaa suoraan kouluttajalle.
 
Facebook-ryhmä: Vision agilityasiakkaille on oma facebook-ryhmä, jossa voi keskustella lajiin liittyvistä asioista, ladata omia kuvia ja videoita, myydä vuorojaan tai kysellä vaihtajaa, jos joutuu olemaan poissa tunniilta jne.  Kay laittamassa ryhmään liittymispyyntö, niin pääset mukaan.  Ryhmä on avoin myös muille kuin Vision asiakkaille.  
 
Kun saavut hallille, lenkitä koira huolellisesti.  Agilityssä koiran lihaksisto tulee lämmitellä hyvin ennen treenien alkua.  Ideaalinen lämmittely on puolen tunnin lenkki, joka alkaa kävelyvauhdista nostaen tempoa koko ajan ja päättyen lajinomaiseen spurttailuun esim. palloa heitellen.  Huolellinen lämmittely vähentää merkittävästi lihasrevähtymien riskiä.
 
Treenien jälkeen koira tulee jäähdytellä huolellisesti.  Ideaalinen jäähdyttelylenkki on myös puolen tunnin lenkki alkaen juoksulla, ja tempoa hidastaen pikku hiljaa kävelyyn asti.  Huolellisella jäähdyttelyllä pystytään ehkäisemään paljolti koiran lihasjäykkyyttä, joita agility helposti aiheuttaa.  Myös treeni-iltaa seuraavan päivän aamuna olisi hyvä tehdä 45 minuutin pituinen palauttava lenkki (ravissa, eli hihnalenkki).
 
Huomioithan muut alueella liikkuvat koirakot, ja anna tarvittaessa tilaa niille, joiden on vaikea liikkua toisten koirien läheisyydessä.  Muistathan pitää hallin ympäristön siistinä koiran jätöksistä!  
 
Lämmiteltyäsi koiran jätä se autoon odottamaan hetkeksi aikaa.  Odota, että edellinen ryhmä on saanut treeninsä valmiiksi ennen kuin tuot tavarasi halliin.  
 
Pääosa harjoituksista tehdään yksi koira kerrallaan.  Jos sinulla on koirallesi häkki, voit tuoda koiran halliin heti tunnin alussa ja laittaa sen häkkiin odottamaan. (Paitsi häiriöalttiiden koirien ryhmässä, jossa koirat odottavat aina autossa!)   Muussa tapauksessa tuo koira halliin vasta omalla vuorollasi.  Hallin seinustalla on 2 pistorasiaa, joten jätäthän nämä paikat vapaaksi niille, jotka tarvitsevat sähköä lohkolämmititntä varten.
 
Noudata varovaisuutta ovesta kulkiessasi (etenkin koiran kanssa), ettei satu törmäilyjä tai karkailuja.  
 

Lopuksi vielä lista asioista, joita tarvitset agilitykurssille mukaan:


Koira
 • Juoksuinen narttu voi treenata pöksyt jalassa.  Jos ryhmässä on uroksia, treenaa juoksunarttu vasta ryhmän viimeisenä koirakkona.
 • Sairastunut koira ei voi treenata.
  • Koira, joka on sairastunut hengitystieinfektioon (kennelyskä, keuhkotulehdus, kurkkutulehdus), suolistotulehdukseen tai muuhun tarttuvaksi epäiltyyn sairauteen, ei saa tulla harjoitusalueelle ennen kuin koira on ollut oireeton kaksi viikkoa.
  • Sairastuneen koiran kanssa samassa taloudessa asuvat koirat tulee myös pitää poissa treenikentältä 2 viikkoa viimeisten taloudessa esiintyneiden oireiden jälkeen
  • Jos koiralla on todettu ulko- tai sisäloisia, koira saa tulla harjoitusalueelle kun loishäädöstä on kulunut viikko.
  • Sairastuneen koiran taloudessa asuvat henkilöt voivat osallistua koulutuksiin esimerkiksi kuunteluoppilaina
  • Jos taloudessa on sairastunut koira, on muistettava huolehtia riitävästä käsihygieniasta ja välttää koskemasta vieraisiin koiriin.

Koiralle:

 • Vesikuppi. 
 • Nameja koiralle (PALJON!).  Pilko namit valmiiksi pieniksi paloiksi.  Parhaita nameja ovat pehmeät, helposti nieltävät namit.
 • Namikukkaro, -tasku tai -pussi josta niitä saa helposti ja nopeasti otettua esiin.  Ei rapisevaa pienisuista tai syvää muovipussia - nami on saatava esille äänettömästi ja sekunnin murto-osassa!
 • Erilaisia leluja koiralle.  (Heitettäviä sekä vetoleluja.)
 • Naksutin, jos olet opettanut koiraasi sen avulla.
 • Tavallinen talutin (ei flexiä!)
 • Boxi/häkki koiralle (jos on).  Koiran täytyy päästä lepäämään kunnolla treenien aikana silloin kun se ei ole suoritusvuorossa.  Kurssin aikana voidaan tarvittaessa harjoitella häkissä rauhallisesti odottamista.  Koira voi myös odotella vuoroaan autossa, jos sillä on siellä sääolosuhteet huomioiden hyvät oltavat.
 • Kakkapusseja
 • Mantteli koiralle lämmittely- ja jäähdyttelylenkkiä varten.  Käytä koiralla manttelia lämmittelyssä ja jäähdyttelyssä viimeistään silloin kun lämpötila laskee muutamaan plusasteeseen, vaikka et muuten kyseisessä lämpötilassa sitä koiralla käyttäisikään.

 

Ohjaajalle:

 • Kengät, joissa voit juosta
 • Vaatetus, jossa on helppo liikkua ja joka saa likaantua.  
 • Iloinen mieli