Pässi Pökkiksen villalanka 100 g - harmaa

14,90 €
Varastossa
SKU
PPlanka

Pässi Pökkiksen Villalanka on eettinen valinta. Villa on pienen lemmikkilampolan sivutuote: lampaat keritään niiden hyvinvoinnin vuoksi, ei villatuotanto mielessä. Laumassa on 8 uuhta ja 6 kastroitua pässiä (eli oinasta). 

Lankojen väri saattaa olla hieman kirjavaa johtuen lampaiden värien vaihtelusta.

Tuotteen kuvaus

- Z-kierteistä karstalankaa
- Vyyhtikoko: 100 g = n. 180 m
- Paksuus: 180 tex x 3

- Materiaali: 100% nurmijärveläistä värjäämätöntä lampaanvillaa, jossa vielä vieno lampaan tuoksu
Puikkosuositus: 3-4 mm
- Pesusuositus: Käsinpesu, villapesu

Karstalanka valmistetaan ajamalla villa ensin karstakoneen läpi. Karstauksen tarkoituksena on poistaa villasta mahdollisimman paljon lyhyitä kuituja sekä roskia. Lisäksi karstauksessa kuidut järjestyvät osittain samansuuntaisesti. Karstalankaa valmistettaessa kaikkia kuituja ei kuitenkaan saada järjestymään samansuuntaisesti, tästä syntyy karstalangalle ominainen rouheus.

Karstalangasta teet lapaset, myssyt, huivit, villapaidat, sukat yms. Karstalanka ei nyppyynny vaan pysyy ryhdikkäänä. 

Karstalankaa voi käyttää loimena tai kuteena kudonnoisissa sekä huovuttaa pesukoneessa. Karstalanka huovuttuu upeasti! 

Neulakinnaslanka on väärinpäin kierrettyä, z-kierteistä karstalankaa (100% lampaanvillaa). Z-kierteinen lanka sopii kaikkeen neulontaan, myös kinnasneulatekniikalla tehtäviin käsitöihin. Kinnasneulatekniikalla käsityötä tehdessä S-kierteisen (normaali kierresuunta) langan kierre tuppaa aukeamaan. Z-kierteisessä langassa näin ei käy, vaan kierre hieman saattaa jopa tiukentua. Tällöin kinnasneulalla "ommeltaessa" työskentely on helpompaa kuin S-kierteisellä langalla.

Tuotteen valmistuksessa ei ole käytetty kemiallisia käsittelyitä. Ei koinsuojausta. Värjäämättömän langan sävyt ovat luonnollisia lampaanvillan sävyjä. 

ALKUPERÄ JA EETTISYYS

Villa tulee lemmikkilampaista, jotka elävät lajityypillistä elämää 17 lampaan sekalaumassa. Lampaat elämät lampolassa, josta pääsevät itse ulos halutessaan. Ne saavat ulkoilla vapaasti läpi vuoden ja niillä on tilaa liikkua. Heinää ja vettä on saatavilla aina. Lampaat ovat syntyneet vuosina 2009-2014. Pässit ovat kastroituja, joten lauma ei kasva. 

Osa lampaista on kainuunharmaksia, osa suomenlampaita ja osa risteytyksiä. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Pässi Pökkiksen villalanka 100 g - harmaa
Arvosana