Paimennusyksäri 60 min

Alkaen 80,00 €
Varastossa
SKU
Paim

Paimennusyksärit tarjoavat yksilöllistä, rauhallisessa ilmapiirissä seesteiseen, kauniiseen eläinten kohteluun tähtäävää paimennuskoulutusta.                                             

Harjoitukset rakennetaan jokaiselle koiralle sopiviksi, määrätietoisesti tiettyyn tavoitteeseen tähtääviksi. Koulutus sisältää aina keskustelua, pohdintaa ja riittävästi aikaa sekä ohjaajalle että koiralle sisäistää harjoituksen sisältö ja tavoite. Koulututuksessa koira on koko tunnin ajan mukana treenilaitumella, jolloin tunnin aikana ehditään tekemään monenlaisia treenejä kuten flänkkitreeniä, poispäinajoa ja häkitystä. Myös tauot ja keskustelutuokiot ollaan treenipellolla, jolloin suunnitellut harjoitukset saadaan jatkumaan sujuvasti ja samalla koira oppii myös rauhoittumaan tauolla lampaiden lähellä.

Harjoituksissa koiran on oltava käskyin hallittavissa tai liinassa lampaiden hyvinvoinnin ja turvallisuuden takaamiseksi. 

HUOM! Koulutukseen otetaan vain SBCAK:n paimennuskokeisiin osallistumisoikeuden omaavia rotuja eli bordercollieita, working kelpieita ja australianpaimenkoiria. Lue tästä lisää alempaa tältä sivulta. 

Jos tarjolla olevat ajat eivät sovi, voit olla yhteydessä asiakaspalveluun ja sopia itsellesi paremmin sopivan ajan. Voit ehdottaa heti muutamaa päivää ja ajankohtaa! 

Talvikaudella (lokakuu - maaliskuu) paimennukset ensisijaisesti päivällä, mutta myös muut ajat sovittavissa. Kun olet sopinut asiakaspalvelumme kanssa ajan, voit maksaa alasvatovalikosta kohdasta "Ajankohta sovittu kouluttajan kanssa". 

Kesäkausi alkaa huhtikuun alusta ja kestää syyskuun loppuun. Tällöin tarjolla ilta-aikoja seuraavasti: 
Maanantai: kouluttaja Satu Timonen 
Torstai: kouluttaja Outi Koski 
Vakiajat huhti-syyskuulle varattavissa asiakaspalvelusta nyt. Irtokerrat tulevat myyntiin myöhemmin. 

Paimennuksesta kiinnostuneille on luotu ryhmä Koirakoulu Visio | Paimennus Facebookiin, johon ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet rodusta ja kokemuksesta riippumatta! 

Paikka: Nukari (tarkemman osoitteen saat maksettuasi koulutuksen)
Kouluttaja: Outi Koski

Voit ostaa kerralla myös 5 tai 10 harjoittelukertaa, jolloin tuntihinta tulee edullisemmaksi. Nämä ovat voimassa ostovuoden loppuun, eli käytännössä kauden loppuun, mikäli muuta ei sovita.  

1 krt  80 eur
5 krt 375 eur (kertahinta 75 eur)
10 krt 700 eur (kertahinta 70 euroa)

Tulethan paimennukseen vaattein ja kengin, joilla et ole käynyt muissa lammas- tai hevospaikoissa. Myös koira on syytä pestä, jos olet käynyt lähipäivinä muilla lammastiloilla. Näin pienennämme riskiä tautien leviämiselle. 

Miksi otamme koulutukseen vain bordercollieita ja working kelpieitä?

Eri paimennustyylit eli eri rotujen jalostuksella aikaansaatu erilainen tapa paimentaa vaatii paimennettavilta eläimiltä myös eri asioita. Esimerkiksi lukumääräisesti valtavien porotokkien paimennus on erityyppinen geneettinen käytösmalli kuin bordercollien ja working kelpien silmän käyttö. 

Paimennettavien eläinten käytös vaikuttaa suoraan koiran käytökseen. Jotta saamme halutunlaisen käytösvasteen koiralta, täytyy paimennettavien eläinten käyttäytyä odotetusti tietyllä tavalla. Siksi jokaiselle rodulle ja jokaiseen koulutusvaiheeseen pitää olla juuri siihen sopivat paimennettavat eläimet. Ja sama toisin päin. Paimentavan koiran käytös vaikuttaa suoraan lampaiden käyttäytymiseen. Eli lampaat vastaavat hyvin herkästi mm. koiran väärään tunnetilaan, ja ne saaliseläiminä stressaantuvat helposti, jolloin niiden käsittely vaikeutuu. Lampaiden luottaessa paimentajaansa ne ovat stressittömiä, rentoja ja hallittavissa. Haluamme luonnollisesti taata lampaiden hyvinvoinnin ja turvallisen olotilan työssään. 

Asiantuntevan opetuksen lisäksi haluamme tarjota hyvät treeniolosuhteet ja -puitteet asiakkaillemme. Tällä hetkellä puitteet eivät riitä kuin SBCAK:n paimennuskokeisiin. 

 

Kouluttaja Satu Timonen

 
Koiraharrastaja, kesälampuri, pelastuskoirajaoksen vetäjä, koirankasvattaja, luonto- ja ympäristöalan ammattilainen!
 
Koiraharrastusta on takana noin 26 vuotta, joista noin 10 vuotta olen harrastanut paimennusta. Perheemme koiralaumaan kuuluu tällä hetkellä 4 bordercollieta ja shetlanninlammaskoira.
 
Tällä hetkellä päälajini ovat paimennus, palveluskoirien haku ja pelastuskoiratoiminta. Olen kouluttanut paimennuksen II-luokkaan asti ensimmäisen bordercollieni Tuiken, sekä mieheni bordercollien Nemon perusasiat osaavaksi. Tällä hetkellä koulutan paimennukseen nuorta narttuani Saraa, jonka vanhemmat kilpailevat paimennuksen maajoukkueessa. Tavoitteet Saran kanssa onkin kisaaminen ja eteneminen paimennuksessa mahdollisimman korkealle. Sara täyttää myös Tuiken saappaat työkoiran roolissa. Paimennusharrastuksen ohella toimin Impivaaran Hallit Ry:n pelastuskoirajaoksen vetäjänä ja ryhmänvetäjänä. 
 
Paimennuskoulutus on paljon muutakin kuin vain lampaiden kanssa hengailua. Se on tasapainoilua vaiston ja tottelevaisuuden välillä, ja paljon myös oppimista lampaiden käyttäytymisestä. Paimenkoiran kouluttaminen on pitkä, joskus myös kivinen tie, ja siihen vaaditaan paljon aikaa ja sopivat eläimet. Voimakas paimennusvietti voi olla arjessa hyvinkin hankalaa, mutta paimennettavien eläinten kanssa sen voima kantaa. Paimenkoirilla on erilaisia tyylejä ja koulutusmenetelmät voivat suurestikin poiketa paimenkoiran ominaisuuksista riippuen, mutta paimennusvietti on asia, jota ei voi kouluttaa.
 
Omien koirieni ja kasvattieni myötä ymmärrys energisten ja vilkkaiden työkoirien vire- ja tunnetiloista on avartunut ja aihe on erittäin mielenkiintoinen. Toisinaan tieto lisää tuskaa, mutta tässä tapauksessa tieto auttaa toimimaan järkevämmin koiran henkisen hyvinvoinnin nimissä. Työkoiralla on oltava työ, jotta se voi olla tasapainoinen ja onnellinen.
 
 
OMAT KOIRAT
 
BH TK2 RH-FLA PEHA-A, PEHA-B, PERA-A, VIRTA, RTFL-A Paimen Yritin Tyrni, ”TUIKE” 
TOKO: VOI1

Tuike valmistui sai hälykoirakelpoisuuden 2017.
Paimennus: Kilpailee SPKY:n kokeissa II-luokassa
 
BH TK1 Playday’s Play With Fire, ”KATA” 
Katan tämän hetken tavoite on pelastuskoirakoe, ja sitä kautta mahdollisesti VIRTA-tarkastus, jonka jälkeen Kata olisi hälytyskoira.
 
PPR1 PAIM2 Tia, ”SARA
Paimennus: myös SPKY perusrata suoritettu hyväksytysti 2019. 
 
 
Kouluttaja Outi Koski
 
Olen pyörinyt koirahommissa eri lajien ja eri rotuisten koirien parissa jo pitkään, ensimmäisen oman koiran sain -92 ja sitä ennen olin jo kouluttanut perheen koiria. Itselläni on ollut vinttikoiria, villakoira ja nyt laumassa 4 working kelpietä, syntymävuosiltaan 2009, 2011, 2014 ja 2017. Päälajina tällä hetkellä paimennus ja hyvänä kakkosena agility. Paimennukseen todella hurahdin Qn (s. 2011) kanssa ja sillä tiellä siis olen. Kilpailuviettini vie kisojen suuntaan, mutta en halua unohtaa koiran luontaista osaamista ja sen kykyä lukea lampaita ja toimia myös itsenäisesti tilanteen niin vaatiessa. Oppia on kertynyt vuosien mittaan monelta taholta ja valmiiksihan tässä ei tule koskaan. Koirani ovat vuosien varrella opettaneet minua pohtimaan ja huomaamaan monen eri tekijän vaikutukset tekemisessä, mm. molempien mielentilalla on paljon merkitystä lajissa kuin lajissa ja tätäkin voidaan harjoitella niin treeneissä kuin arjessa. Koiristani nuorimmainenkin aloitti kisaamaan kesällä -20 suoriutuen PPR1, paim1 arvoisesti ja ensi vuonna kisaamme 2lk:ssa. Kiirettä en pidä vaan koirat saavat kehittyä rauhassa, omaan tahtiinsa.

Kouluttajan näkökulmasta lajissa kiehtovaa on oppia tuntemaan erilaisia koiria ja lampaita monipuolisesti sekä pyrkiä kehittämään koirakkoa sen vahvuuksia myötäillen ja heikkouksia tukien. Treeneissä koitan päästä jyvälle kunkin koirakon omasta jutusta ja saada onnistumisia ja ymmärrystä yhteiseen matkaan. Joitain taitoja voi paimenkoirallakin vahvistaa myös laitumen ulkopuolella, ja kaikki harjoittelu ja yhteinen tekeminen kasvattaa parempaan yhteistyöhön ja sujuvampaan arkeen. 
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Paimennusyksäri 60 min
Arvosana