Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

Paimennusyksäri

Tuotekoodi: Paim
80,00 €

Saatavuus: Varastossa

Lyhyt tuotekuvaus

Paimennusyksärit tarjoavat yksilöllistä, rauhallisessa ilmapiirissä seesteiseen, kauniiseen eläinten kohteluun tähtäävää paimennuskoulutusta.                                             


Harjoitukset rakennetaan jokaiselle koiralle sopiviksi, määrätietoisesti tiettyyn tavoitteeseen tähtääviksi. Koulutus sisältää aina keskustelua, pohdintaa ja riittävästi aikaa sekä ohjaajalle että koiralle sisäistää harjoituksen sisältö ja tavoite.


Harjoituksissa koiran on oltava käskyin hallittavissa tai liinassa lampaiden hyvinvoinnin ja turvallisuuden takaamiseksi. 


HUOM! Koulutukseen otetaan toistaiseksi vain syttyneitä bordercollieita ja working kelpieita. Lue tästä lisää alempaa tältä sivulta. Halutessasi mukaan muunrotuisen koiran, syttymättömän borcercollien tai syttymättömän kelpien kanssa ole yhteydessä asiakaspalveluumme. 


Jos tarjolla olevat ajat eivät sovi, voit olla yhteydessä asiakaspalveluun ja sopia itsellesi paremmin sopivan ajan. 


Paimennuksesta kiinnostuneille on luotu ryhmä Koirakoulu Visio | Paimennus Facebookiin, johon ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet rodusta ja kokemuksesta riippumatta! 


Paikka: 3 km päässä Vision hallilta (valaistu treenialue)
Kouluttaja: Satu Timonen 


Kurssikertoja:                      1
Kesto:                                 45 min
Ryhmässä vai yksin?          Yksilökoulutus
Osallistujien määrä             1
Suositeltavat pohjataidot:   Hallinnassa arjessa, syttynyt lampaille
Koiran suositusikä:             Ei ikärajoitusta
Kirjallinen materiaali:          Ei

Paimennusyksäri

Lisää kuvia

* Vaaditut tiedot

80,00 €

Yksityiskohdat

Miksi otamme koulutukseen vain syttyneitä bordercollieita ja working kelpieitä?


Eri paimennustyylit eli eri rotujen jalostuksella aikaansaatu erilainen tapa paimentaa vaatii paimennettavilta eläimiltä myös eri asioita. Esimerkiksi lukumääräisesti valtavien porotokkien paimennus on erityyppinen geneettinen käytösmalli kuin bordercollien ja working kelpien silmän käyttö. Nyt treeniporukaksi muuttanut lauma, jossa on myös tämän kevään karitsoita, ei ole vielä tottunut muun rotuisten koirien paimennustyyleihin.


Paimennettavien eläinten käytös vaikuttaa suoraan koiran käytökseen. Jotta saamme halutunlaisen käytösvasteen koiralta, täytyy paimennettavien eläinten käyttäytyä odotetusti tietyllä tavalla. Siksi jokaiselle rodulle ja jokaiseen koulutusvaiheeseen pitää olla juuri siihen sopivat paimennettavat eläimet. Ja sama toisin päin. Paimentavan koiran käytös vaikuttaa suoraan lampaiden käyttäytymiseen. Eli lampaat vastaavat hyvin herkästi mm. koiran väärään tunnetilaan, ja ne saaliseläiminä stressaantuvat helposti, jolloin niiden käsittely vaikeutuu. Lampaiden luottaessa paimentajaansa ne ovat stressittömiä, rentoja ja hallittavissa.


Haluamme myös taata lampaiden hyvinvoinnin ja turvallisen olotilan työssään. Tämä nuorten eläinten lauma ei sovellu kokemattomuutensa johdosta myöskään sytyttelyharjoituksiin tässä vaiheessa elämäänsä. Sytyteltäville koirille on hyvä olla kokeneet lampaat. 


Asiantuntevan opetuksen lisäksi haluamme tarjota hyvät treeniolosuhteet ja -puitteet asiakkaillemme. Tällä hetkellä puitteet ja tietotaito eivät riitä kuin silmää käyttävien rotujen paimennuskoulutukseen. Aika näyttää laajennammeko joskus sytyttelyharjoituksiin ja muihin rotuihin. Halutessasi mukaan muun rotuisen, syttymättömän bordercollien tai syttymättömän kelpien kanssa ole yhteydessä asiakaspalveluumme. 

 


Kouluttaja Satu Timonen

 
Koiraharrastaja, kesälampuri, pelastuskoirajaoksen vetäjä, koirankasvattaja, luonto- ja ympäristöalan ammattilainen!

Koiraharrastusta on takana noin 26 vuotta, joista noin 10 vuotta olen harrastanut paimennusta. Perheemme koiralaumaan kuuluu tällä hetkellä 4 bordercollieta ja shetlanninlammaskoira.

Tällä hetkellä päälajini ovat paimennus, palveluskoirien haku ja pelastuskoiratoiminta. Olen kouluttanut paimennuksen II-luokkaan asti ensimmäisen bordercollieni Tuiken, sekä mieheni bordercollien Nemon perusasiat osaavaksi. Tällä hetkellä koulutan paimennukseen nuorta narttuani Saraa, jonka vanhemmat kilpailevat paimennuksen maajoukkueessa. Tavoitteet Saran kanssa onkin kisaaminen ja eteneminen paimennuksessa mahdollisimman korkealle. Sara täyttää myös Tuiken saappaat työkoiran roolissa. Paimennusharrastuksen ohella toimin Impivaaran Hallit Ry:n pelastuskoirajaoksen vetäjänä ja ryhmänvetäjänä. 

Paimennuskoulutus on paljon muutakin kuin vain lampaiden kanssa hengailua. Se on tasapainoilua vaiston ja tottelevaisuuden välillä, ja paljon myös oppimista lampaiden käyttäytymisestä. Paimenkoiran kouluttaminen on pitkä, joskus myös kivinen tie, ja siihen vaaditaan paljon aikaa ja sopivat eläimet. Voimakas paimennusvietti voi olla arjessa hyvinkin hankalaa, mutta paimennettavien eläinten kanssa sen voima kantaa. Paimenkoirilla on erilaisia tyylejä ja koulutusmenetelmät voivat suurestikin poiketa paimenkoiran ominaisuuksista riippuen, mutta paimennusvietti on asia, jota ei voi kouluttaa.

Omien koirieni ja kasvattieni myötä ymmärrys energisten ja vilkkaiden työkoirien vire- ja tunnetiloista on avartunut ja aihe on erittäin mielenkiintoinen. Toisinaan tieto lisää tuskaa, mutta tässä tapauksessa tieto auttaa toimimaan järkevämmin koiran henkisen hyvinvoinnin nimissä. Työkoiralla on oltava työ, jotta se voi olla tasapainoinen ja onnellinen.


OMAT KOIRAT

BH TK2 RH-FLA PEHA-A, PEHA-B, PERA-A, VIRTA, RTFL-A Paimen Yritin Tyrni, ”TUIKE” 
TOKO: VOI1

Tuike valmistui sai hälykoirakelpoisuuden 2017.
Paimennus: Kilpailee SPKY:n kokeissa II-luokassa

BH TK1 Playday’s Play With Fire, ”KATA” 
Katan tämän hetken tavoite on pelastuskoirakoe, ja sitä kautta mahdollisesti VIRTA-tarkastus, jonka jälkeen Kata olisi hälytyskoira.

PPR1 PAIM2 Tia, ”SARA
Paimennus: myös SPKY perusrata suoritettu hyväksytysti 2019. 

Lisätiedot

Toimipaikka Ei
Kouluttaja Ei