Tervetuloa!

0 tuotetta.

Leikkikoulu

Tuotekoodi: LK2020
10,00 €

Saatavuus: Varastossa

Lyhyt tuotekuvaus

Leikkikoulu järjestetään Visiolla tiistaisin klo 18!


Koronan vuoksi:

Toivomme ilmoittautumista etukäteen Leikkikoulun FB-ryhmässä, jotta osaamme varautua pentujen määrään ja huomioida riittävät turvavälit. Leikkikoulun voi maksaa nettikaupassamme etukäteen tai paikan päällä käteisellä tai kortilla.


Leikkikoulun Facebook-ryhmä:
Visio | Leikkikoulu pennuille

Löydät ryhmän täältä: 
https://www.facebook.com/groups/leikkikoulu/ 
Kysely seuraavan Leikkikoulukerran osallistujista ilmestyy ryhmään aina edeltävänä sunnuntaina.Pentumäärissä ei ole rajoituksia ainakaan toistaiseksi, mutta toivomme vain yhden henkilön perheestä osallistuvan pennun kanssa. Käytäthän kasvomaskia koko Leikkikoulun ajan, koska Leikkikoulun vauhdikkaissa tilanteissa voi olla vaikea säilyttää riittävät turvavälit.


_________________________________________________Koirien kielen opettelemista muiden pentujen kanssa leikkiessä, "kielikylpy", jossa pentu oppii kommunikoimaan eri rotuisten ja eri kokoisten pentujen kanssa.


Suosittelemme aloittamaan Leikkikoulun heti, kun pentu on kotiutunut. Alussa pentu voi vain katsella turvallisesti muiden leikkiä ensikertalaisten ja ujojen nurkkauksesta aidan takaa. Tällä on myös tarkoitus, että pentu oppisi pitämään omistajaansa turvapaikkana (lue lisää tästä alempaa). Kun pennusta tuntuu siltä, se voi itse päättää sopivan hetken mennä mukaan tohinoihin. Leikkikoulua voi jatkaa niin kauan, kuin leikit muiden kanssa sujuvat sopuisasti. Leikkikoulussa ei ole varsinaista ikärajaa. 


Pennut jaetaan kolmeen ryhmään:


- ensikertalaiset ja ujot (aitaus pikkuhallin nurkassa, hallin vasemmasta päädystä sisään)
- pikkuhalli (100 neliötä) pienille, alustana kokolattiamatto (hallin vasemmasta päädystä sisään)
- agilityhalli (240 neliötä) isoille, alustana joustava hiekkatekonurmi (hallin pitkältä sivulta sisään)


15-20 minuutin välein pennun on hyvä käydä ulkona tarpeillaan. Leikki nopeuttaa aineenvaihduntaa, jolloin hätäkin iskee tiheämmin. Sisäsiisteyskasvatuksen kannalta on parempi tehdä kaikki tarpeet ulos.


HUOM! Ovet ovat kiinni, jotta pennut pysyvät turvallisesti sisällä. Koputa, niin avaamme! 


Leikkimään on mahdollista tulla kerran viikossa:
- tiistaisin klo 18


Hinnat:


- kertamaksu 10 eur
- 5 kerran kortti 45 eur (9 eur/krt)
- 10 kerran kortti 80 eur (8 eur/krt)


Leikkikoulun voi maksaa jo etukäteen, valitse vain alasvetovalikosta sinulle sopivin korttivaihtoehto (1,5 tai 10 krt). Aiemmin ostetut kortit ovat toki edelleenkin voimassa!Ensikertalaisille lisää ohjeita vielä alempana!


 


 

Leikkikoulu

Lisää kuvia

* Vaaditut tiedot

10,00 €

Yksityiskohdat

Leikkikoulun tavoitteena on sosiaalinen, koiran kielen hyvin hallitseva pentu.

 

On tärkeää, että pentu oppii puhumaan koiraa eri näköisten ja eri rotuisten koirien kanssa. Pennun pitäisi nähdä säännöllisesti noin kahdesti viikossa erinäköisiä ja -kokoisia muita koiria vähintään puolen vuoden ikään asti, jotta se sosiaalistuu kunnolla. 

 

Säännöllisesti leikkituokioita saava koira kehittyy sosiaalisilta taidoiltaan hyväksi. Pennun koordinaatiokyky, tasapaino ja motoriikka kehittyvät paini- ja juoksuleikeissä. Myös omistaja oppii lukemaan koirien kieltä ja luottamaan pentunsa kykyyn kommunikoida muiden koirien kanssa.

 

Leikkikoulu on tarkoitettu pennuille luovutusiästä alkaen.

 

Pennulla on emolta saatu rokotesuoja, jos emo on rokotettu suositellun ohjelman mukaisesti. On huomattavan paljon todennäköisempää saada muita koiria aristeleva koira kuin tarttuvia tauteja, joten suosittelemme Leikkikoulun aloittamista jo ennen rokotuksia. Pennun sosiaalistumisikkuna sulkeutuu n. 4 kk iässä, jonka jälkeen koirat tottuvat huonosti uusiin asioihin. Pennun pitäisi tutustua ennen tätä ikää kaikkiin niihin asioihin, joita sen täytyy pitää normaaliin elämään kuuluvana asiana aikuisena. Arkuus uusia asioita, ihmisiä ja toisia koiria kohtaan on suuresti elämänlaatuun vaikuttava asia. 

 

Suosimme sitä, että myös pienet ja isot voivat leikkivät yhdessä, jotta pienet tottuisivat isoihin ja päinvastoin. Leikki on aina valvottua ja liian rajuun menoon puututaan. 
 

Pennulle on aina hyvä tehdä turvapaikka omistajan luota. Kun pentu on turvapaikassa, omistaja huolehtii, etteivät muut pennut pääse lähelle.
Turvapaikka on omistajan luona, jalkojen välissä, josta koira saa halutessaan poistua. Kun pentu on turvapaikassa, omistaja huolehtii käsillään, etteivät muut koirat pääse lähelle.  Tässä on tarkoituksena, että pentu oppii luottamaan omistajaansa, ja juoksemaan turvaan omistajan luokse tarvittaessa muuallakin. 

leikkikoulu turvapaikka

 

 

 


 

 

Lisätiedot

Kouluttaja Vaihtuva kouluttaja