Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

Leikkikoulu

Tuotekoodi: LK2020
10,00 €

Saatavuus: Loppu varastosta

Lyhyt tuotekuvaus

HUOM! Leikkikoulu on tauolla toistaiseksi uusien THL:n koronarajoituksien takia!


Koronan takia Vision hallissa on maskipakko! Isossa agilityhallissa on myös sisäkenkäpakko. Muualla Vision tiloissa sisäkenkäsuositus.Leikkikouluun tulee ilmoittautua sitovasti etukäteen Leikkikoulun Facebook-ryhmässä julkaistavaan kyselyyn. Leikkikouluun voi osallistua vain yksi henkiö perheestä pennun kanssa. Myös pentujen määrää on nyt rajoitettu. Katso tarkemmat ohjeet Leikkikoulun FB-ryhmästä.
Leikkikoulun voi maksaa nettikaupassamme etukäteen tai paikan päällä käteisellä tai kortilla.


Leikkikoulun Facebook-ryhmä:
Visio | Leikkikoulu pennuille

Löydät ryhmän täältä: 
https://www.facebook.com/groups/leikkikoulu/ 
Kysely seuraavan Leikkikoulukerran osallistujista ilmestyy ryhmään aina edeltävänä päivänä.


_________________________________________________Leikkikoulussa opetellaan koirien kieltä yhdessä muiden pentujen kanssa. Leikkikoulu on kuin "kielikylpy", jossa pentu oppii kommunikoimaan eri rotuisten ja eri kokoisten pentujen kanssa.


Suosittelemme aloittamaan Leikkikoulun heti, kun pentu on kotiutunut. Alussa pentu voi vain katsella turvallisesti muiden leikkiä ensikertalaisten ja ujojen nurkkauksesta aidan takaa. Tällä on myös tarkoitus, että pentu oppisi pitämään omistajaansa turvapaikkana (lue lisää tästä alempaa). Kun pennusta tuntuu siltä, se voi itse päättää sopivan hetken mennä mukaan tohinoihin. Leikkikoulua voi jatkaa niin kauan, kuin leikit muiden kanssa sujuvat sopuisasti. Leikkikoulussa ei ole varsinaista ikärajaa. 


Jännitti, minkälaisia pentuja Leikkikoulussa on. Toiveena luonnollisesti, että olis mahd. tasaväkistä eikä fyysisesti liian isoja eroja. Yllätykseksi oma pentu terrorisoi muita pentuja siellä! Hävetti! Meinasin jo, että lähdetään pois, mutta ohjaaja ehdottikin, että jos menisimme toiselle puolelle isojen pentujen kanssa. Ei kyllä ihan niiden isompien pentujen kanssa... mutta sieltä otettiin pari sopivan kokoista kaveria meidän seuraksi. Niiden kanssa meni oikein hyvin. Sitten, kun pennut alkoivat väsähtää ja alkoi olla vähän rumaa leikkiä, niin ohjaajat kehottivat aloittaa rauhoittumisen. Tosi hienosti ohjaajat osasivat lukea tilanteita ja puuttua niihin, että kaikilla oli kiva kokemus. Ei tarvinnut jännittää itse (vaikka jännitän aina kuitenkin) ja olla puuttumassa tilanteisiin, kun voikin luottaa että ohjaajat osaa kyllä toimia. Saa olla itsekin rennommin.


Sanna
Pennut jaetaan kolmeen ryhmään:


- ensikertalaiset ja ujot/pienet pennut (pienempi koulutustila)
- keskikoiset ja isot pennut omina ryhminään, alustana joustava tekonurmi (agilityhalli)


15-20 minuutin välein pennun on hyvä käydä ulkona tarpeillaan. Leikki nopeuttaa aineenvaihduntaa, jolloin hätäkin iskee tiheämmin. Sisäsiisteyskasvatuksen tavoitteena on se, että pentu oppii tekemään kaikki tarpeensa aina ulos.


Koska isoon halliimme on juuri asennettu uusi tekonurmi, joudumme jatkossa perimään pentujenkin vahingoista 25 € sotkusakon. Välttääksesi maksun, muista käyttää pentusi riittävän usein ulkona. Suosittelemme myös pöksyjen käyttöä, jos koirallasi on taipumusta esim. merkkailuun.


Hinnat:


- kertamaksu 10 eur
- 5 kerran kortti 45 eur (9 eur/krt)
- 10 kerran kortti 80 eur (8 eur/krt)


Leikkikoulun voi maksaa jo etukäteen, valitse vain alasvetovalikosta sinulle sopivin korttivaihtoehto (1,5 tai 10 krt). Aiemmin ostetut kortit ovat toki edelleenkin voimassa!Ensikertalaisille lisää ohjeita vielä alempana!


 


 

Leikkikoulu

Lisää kuvia

Yksityiskohdat

Leikkikoulun tavoitteena on sosiaalinen, koiran kielen hyvin hallitseva pentu.

 

On tärkeää, että pentu oppii puhumaan koiraa eri näköisten ja eri rotuisten koirien kanssa. Pennun pitäisi nähdä säännöllisesti noin kahdesti viikossa erinäköisiä ja -kokoisia muita koiria vähintään puolen vuoden ikään asti, jotta se sosiaalistuu kunnolla. 

 

Säännöllisesti leikkituokioita saava koira kehittyy sosiaalisilta taidoiltaan hyväksi. Pennun koordinaatiokyky, tasapaino ja motoriikka kehittyvät paini- ja juoksuleikeissä. Myös omistaja oppii lukemaan koirien kieltä ja luottamaan pentunsa kykyyn kommunikoida muiden koirien kanssa.

 

Leikkikoulu on tarkoitettu pennuille luovutusiästä alkaen.

 

Pennulla on emolta saatu rokotesuoja, jos emo on rokotettu suositellun ohjelman mukaisesti. On huomattavan paljon todennäköisempää saada muita koiria aristeleva koira kuin tarttuvia tauteja, joten suosittelemme Leikkikoulun aloittamista jo ennen rokotuksia. Pennun sosiaalistumisikkuna sulkeutuu n. 4 kk iässä, jonka jälkeen koirat tottuvat huonosti uusiin asioihin. Pennun pitäisi tutustua ennen tätä ikää kaikkiin niihin asioihin, joita sen täytyy pitää normaaliin elämään kuuluvana asiana aikuisena. Arkuus uusia asioita, ihmisiä ja toisia koiria kohtaan on suuresti elämänlaatuun vaikuttava asia. 

 

Suosimme sitä, että myös pienet ja isot voivat leikkivät yhdessä, jotta pienet tottuisivat isoihin ja päinvastoin. Leikki on aina valvottua ja liian rajuun menoon puututaan. 
 

Pennulle on aina hyvä tehdä turvapaikka omistajan luota. Kun pentu on turvapaikassa, omistaja huolehtii, etteivät muut pennut pääse lähelle.
Turvapaikka on omistajan luona, jalkojen välissä, josta koira saa halutessaan poistua. Kun pentu on turvapaikassa, omistaja huolehtii käsillään, etteivät muut koirat pääse lähelle.  Tässä on tarkoituksena, että pentu oppii luottamaan omistajaansa, ja juoksemaan turvaan omistajan luokse tarvittaessa muuallakin. 

leikkikoulu turvapaikka

 

 

 


 

 

Lisätiedot

Kouluttaja Vaihtuva kouluttaja