Tervetuloa!

0 tuotetta.

Leena Rantamäki

Olen Leena Rantamäki ja asun Keravalla. 

Kotonani asustaa kolme koiraa:  9- ja 7-vuotiaat kääpiösnautserit Zosie ja Zissy, jotka ovat emä ja tytär sekä 5-kuinen lakelandinterrieri Zenja. Omat koirani toimivat koe-eläiminä mm. koulutusmetodien harjoittelussani.

 

Oppimisteoria koulutusten perustana

Koulutukseni perustuvat siis aina koiran oppimispsykologiaan.  Opetusmetodina käytän mahdollisimman paljon sheippaamista ja muita koiran omaan oivaltamiseen perustuvia menetelmiä.  Positiivinen vahvistaminen tuo koiralle onnistumisen iloa ja vahvistaa sen itsetuntoa ja vahvistaa siten sen oppimista.  Ei-toivotuista käytöksistä koiraa ei koskaan rankaista fyysisesti tai pelottelemalla vaan väärästä toiminnasta koira vain yksinkertaisesti menettää tavoittelemansa palkkion.  Kun palkkio on riittävän hyvä eli sellainen jota koira todella tavoittelee, on tämä erittäin tehokas keino ohjata koiran käyttäytymistä toivottuun suuntaan.

 

Osaamisen päivittämien

Yleistä koirankouluttamista ja koiran oppimispsykologiaa olen opiskellut Koirakoulu Vision kouluttajakoulutuksessa.  Koulutus kesti yhteensä 2 vuotta ja sen aikana opiskeltiin koiran oppismispsykologiaa niin teoriassa kuin käytännössäkin projektikoirakoiden avulla.

Olen kokeillut myös hevosten ja lampaiden kouluttamista.  Ne olivat varsin opettavaisia kokemuksia.  Samat lainalaisuudet pätevät kaikkiin eläinlajeihin: ne tekevät sellaisia asioita, joiden ne huomaavat olevan itselleen kannattavia. Hevoset ja lampaat vain oppivat paljon nopeammin kuin koirat!

Päivitän osaamistani jatkuvasti erilaisilla kursseilla ja luennoilla sekä lukemalla alan kirjallisuutta ja artikkeleita.

Tiedonhankintakanaviani ovat Kennelliiton ja rotuyhdistysten (Suomen Kääpiösnautserikerho ja Suomen Lakelandinterrierit) lisäksi Suomen Eläintenkouluttajat ry, jonka kannatusjäsen olen, sekä useat erilaiset koiran- ja muiden eläiten positiiviseen vahvsitamiseen perustuvan kouluttamisen kanssa tekemisissä olevat yhteisöt.

 

Agilitykoulutukset

Agilityssä tärkeimpänä pidän vankkaa pohjaa eli niin koiran kuin ohjaajankin osaamisen perusteet tehdään ensin todella vankkaan kuntoon.  Siksi pidän agilityn esikoulua erittäin tärkeänä kurssina kaikille koirakoille.  Sinne voi tulla vaikka olisikin jo aloittanut agilityn treenaamisen, silla perusteisiin voi aina palata, yhä uudelleen ja uudelleen.  Kun perusteet ovat vahvalla pohjalla, onnistuu esteiden suorittaminen ja useamman esteen yhdistäminen radaksi kuin itsestään.

Olen toiminut agilityn parissa vuodesta 2007 lähtien.  Olen suorittanut Agilityliiton koultusohjaajakurssin ja opetellut kouluttamista seurani (Keravan Agility Team) kouluttajakoulutusohjelmassa.  Lisäksi olen suorittanut Sagin ratamestarikurssin sekä agilityn koetoimitsijakurssin. Päivitän agilityosaamistani jatkuvasti omien treenieni lisäksi erillisssä lajiin liittyvissä koulutustilaisuuksissa.

Erityisesti agilityssä koiran fysiikka joutuu erittäin suurelle rasitukselle.  Siksi kaikissa agilitykoulutuksissani sivutaan myös koiran lihashuoltoa.  Alkeiskursseille kuuluvat oleellisena osana myös hyppytekniikkaharjoitukset.