Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

Kiva Koirakansalainen

Tuotekoodi: KiKo
33,00 €

Saatavuus: Varastossa

Lyhyt tuotekuvaus

Tämän kurssin tavoitteena on hyvinkäyttäytyvä koira. Osaamista pääsee halutessaan testaamaan kurssin jälkeen Visiolla Kiva Koirakansalainen -testissä.


Mitä Kiva Koirakansalainen osaa? Kiva Koirakansalainen on koira, jota voisi suositella ystävälleen, joka on luotettava lasten seurassa, koira jonka ottaisi omaan naapurustoonsa ja ylipäätään musti, jonka seurassa on mukava olla. Koiran omistaja voi testin avulla varmistaa, missä vaiheessa oman koiran koulutus on ja olisiko jollain alueella parantamisen varaa. Koska koira on elävä olento, se ei välttämättä tee kaikkea testihetkellä yhtä loistavasti kuin kotioloissa. Testin voi uusia, ellei sitä läpäise ensimmäisellä kerralla. Testi ei ole mikään kilpailu eikä sen suorittamisessa vaadita sellaista täsmällisyyttä kuin tottelevaisuuskokeissa. Tärkeintä on, että koira on omistajansa hallinnassa ja parivaljakko toimii yhteistuumin eri tilanteissa. Koiran ja omistajan yhteispeli testialueella on tärkeä osa testiä.


Millainen testi on? Osallistujat saavat puhua koirilleen kokeen aikana ja kehua niitä. Käskyjä saa toistaa. Makupaloja ei kuitenkaan käytetä testin aikana. Tavallinen, ei-kuristava panta tai talutusvaljaat sopivat kokeeseen. Lue tarkempi testikuvaus sivun alaosasta. 


Visiolla voit harjoitella testiä varten useammalla eri tavalla:
- Voit valita 5 kerran kurssin, jonka aikana käydään läpi kaikki testin osa-alueet.
- Voit ostaa irtotunteja niistä aiheista, joihin vielä tarvitset harjoitusta.  
- Voit osallistua testin kenraaliharjoitukseen.


Hinnat:
5 kerran kurssi: 149 eur
Irtotunnit: 33 eur/kpl
Kenraaliharjoitus: 33 eur 


 


ALKAVAT KOULUTUKSET:


Kouluttaja: Leena Rantamäki, eläintenkouluttaja
Paikka: Visio, Ruskakatu 3, Hyvinkää 


Kurssi:
Aika: Su 5.12.-23.1.2022 klo 12.00
Koulutuspäivät: 5.12., 19.12., 9.1., 16.1. ja 23.1.  (Huom: ei 26.12., 2.1.)
Kurssikertoja: 5 


Irtotuntien aiheet (klo 13.00):
Su 5.12.2021  osat 1,2 ja 3
Su 19.12.2021 osat 4 ja 5
Su 9.1.2022 osat 6 ja 7
Su 16.1.2022 osa 8
Su 23.1.2022 osa 10 
Testin osa 9 on mukana kaikilla tunneilla koko kurssin ja jokaisen irtotunnin aikana.   


Kenraaliharjoitus:
Pe 28.1.2022 klo 19.15 

Kiva Koirakansalainen

Lisää kuvia

* Vaaditut tiedot

33,00 €

Yksityiskohdat

Testin osa-alueet

1. Vieraan ihmisen hyväksyminen
Koira antaa vieraan ihmisen häiriöttä lähestyä ja jutella hetken ohjaajan kanssa. Koiran on oltava hallinnassa koko suorituksen ajan niin ettei omistajan tarvitse kiskoa hihnasta tai käyttää muita voimakeinoja.

2. Koira istuu kauniisti silitettävänä 
Ohjaajansa kanssa ulkoileva koira sallii ystävällisen vieraan ihmisen koskettaa itseään.

3. Tutkiminen ja hoitaminen 
Koira antaa vieraan ihmisen – kuten omistajan tuttavan, eläinlääkärin tai trimmaajan – hoitaa ja tutkia itseään. Testiin kannattaa ottaa mukaan oma harja.

4. Vetämättä kävely 
Tällä osuudella todistetaan, että koira on omistajansa hallinnassa. Koira kulkee taluttimessa omistajansa oikealla tai vasemmalla puolella. Seuraamisen ei tarvitse olla tarkkaa. Koiran on myötäiltävä omistajaansa valppaasti myös pysähdyttäessä.

5. Ihmisjoukon läpi kulkeminen 
Koira käyttäytyy kohteliaasti jalkakäytävällä liikkuessaan ja on hallinnassa julkisilla paikoilla. Koira saa osoittaa kiinnostusta liikkuvia tai seisovia ihmisiä kohtaan, mutta sen pitää jatkaa matkaa ohjaajansa kanssa osoittamatta ylenpalttista innostusta, arkuutta tai vastahakoisuutta.

6. Istuminen, maahanmeno ja paikalla pysyminen 
Koira tottelee ohjaajan merkkiä istua ja mennä maahan sekä pysyy käskystä paikallaan. Koiran täytyy odottaa paikallaan kun ohjaaja kävelee 6 metrin matkan pitkä liina kädessään ja palaa takaisin. Koira on koko testin ajan kytkettynä joko pitkään liinaan tai omaan taluttimeensa.

7. Luoksetulo
Koira tulee ohjaajan luokse 3 metrin päästä kutsuttaessa.

8. Koirien kohtaaminen
Koira käyttäytyy hyvin toisten koirien läsnäollessa. Mukana testissä on ystävällinen apukoira, jota kohti omistaja kävelee koiransa kanssa. Omistajat vaihtavat pari sanaa ja jatkavat matkaansa, jona aikana koira voi osoittaa vähäistä kiinnostusta apukoiraa kohtaan mutta ei saa pyrkiä sen luo tai hyppiä sen päälle.

9. Koiran reaktio häiriöön 
Koira käyttäytyy rauhallisesti kohdatessaan tavallisia häiriöitä. Testiin valitaan kaksi erilaista näkö- tai kuuloärsykettä, esim. ohiajava polkupyörä ja kolahtava esine. Koira saa reagoida häiriöön, mutta ei mennä paniikkiin tai hyökätä.

10. Omistajan odottaminen 
Koiran jättäminen yksin esim. kaupan ulkopuolelle ei ole suositeltavaa. Joskus koiran kuitenkin joutuu jättämään hetkeksi esimerkiksi eläinhoitajan tai trimmaajan luokse. Koira pitäisi pystyä jättämään toisen ihmisen pidettäväksi muutamiksi minuuteiksi. Kokeessa aika on 3 minuuttia.

Diplomin saadakseen koiran ja omistajan täytyy suorittaa hyväksytysti kaikki testin 10 kohtaa.

Lue lisää Kiva koirakansalainen -sivuilta

Lisätiedot

Toimipaikka Hyvinkää
Kouluttaja Ei