Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

TESTI | Kiva Koirakansalainen

Tuotekoodi: TESTkkkVEH
20,00 €

Saatavuus: Varastossa

Lyhyt tuotekuvaus

MITÄ KIVA KOIRAKANSALAINEN OSAA?


Koiran omistaja voi testin avulla varmistaa, missä vaiheessa oman koiran koulutus on, ja olisiko jollain alueella parantamisen varaa. Koska koira on elävä olento, se ei välttämättä tee kaikkea testihetkellä yhtä loistavasti kuin kotioloissa. Testin voi uusia ellei sitä läpäise.


Testi ei ole mikään kilpailu eikä sen suorittamisessa vaadita sellaista täsmällisyyttä kuin tottelevaisuuskokeissa. Tärkeintä on, että koira on omistajansa hallinnassa ja parivaljakko toimii yhteistuumin eri tilanteissa. Koiran ja omistajan yhteispeli testialueella on tärkeä osa testiä.


 


MILLAINEN TESTI ON?


Osallistujat saavat puhua koirilleen kokeen aikana ja kehua niitä. Käskyjä saa toistaa. Makupaloja ei kuitenkaan käytetä testin aikana. Myöskään kuristuspantaa tai muita apuvälineitä ei saa käyttää. Panta tai talutusvaljaat sopivat kokeeseen.


 


TESTIN OSA-ALUEET


Diplomin saadakseen koiran ja omistajan täytyy suorittaa hyväksytysti kaikki testin 10 kohtaa:


1. Vieraan ihmisen hyväksyminen


Koira antaa vieraan ihmisen häiriöttä lähestyä ja jutella hetken ohjaajan kanssa. Koiran on oltava hallinnassa koko suorituksen ajan niin ettei omistajan tarvitse kiskoa hihnasta tai käyttää muita voimakeinoja.


2. Koira istuu kauniisti silitettävänä


Ohjaajansa kanssa ulkoileva koira sallii ystävällisen vieraan ihmisen koskettaa itseään.


3. Tutkiminen ja hoitaminen


Koira antaa vieraan ihmisen – kuten omistajan tuttavan, eläinlääkärin tai trimmaajan – hoitaa ja tutkia itseään. Testiin kannattaa ottaa mukaan oma harja.


4. Vetämättä kävely


Tällä osuudella todistetaan, että koira on omistajansa hallinnassa. Koira kulkee taluttimessa omistajansa oikealla tai vasemmalla puolella. Seuraamisen ei tarvitse olla tarkkaa. Koiran on myötäiltävä omistajaansa valppaasti myös pysähdyttäessä.


5. Ihmisjoukon läpi kulkeminen


Koira käyttäytyy kohteliaasti jalkakäytävällä liikkuessaan ja on hallinnassa julkisilla paikoilla. Koira saa osoittaa kiinnostusta liikkuvia tai seisovia ihmisiä kohtaan, mutta sen pitää jatkaa matkaa ohjaajansa kanssa osoittamatta ylenpalttista innostusta, arkuutta tai vastahakoisuutta.


6. Istuminen, maahanmeno ja paikalla pysyminen


Koira tottelee ohjaajan merkkiä istua ja mennä maahan sekä pysyy käskystä paikallaan. Koiran täytyy odottaa paikallaan kun ohjaaja kävelee 6 metrin matkan pitkä liina kädessään ja palaa takaisin. Koira on koko testin ajan kytkettynä joko pitkään liinaan tai omaan taluttimeensa.


7. Luoksetulo


Koira tulee ohjaajan luokse 3 metrin päästä kutsuttaessa.


8. Koirien kohtaaminen


Koira käyttäytyy hyvin toisten koirien läsnäollessa. Mukana testissä on ystävällinen apukoira, jota kohti omistaja kävelee koiransa kanssa. Omistajat vaihtavat pari sanaa ja jatkavat matkaansa, jona aikana koira voi osoittaa vähäistä kiinnostusta apukoiraa kohtaan mutta ei saa pyrkiä sen luo tai hyppiä sen päälle.


9. Koiran reaktio häiriöön


Koira käyttäytyy rauhallisesti kohdatessaan tavallisia häiriöitä. Testiin valitaan kaksi erilaista näkö- tai kuuloärsykettä, esim. ohiajava polkupyörä ja kolahtava esine. Koira saa reagoida häiriöön, mutta ei mennä paniikkiin tai hyökätä.


10. Omistajan odottaminen


Koiran jättäminen yksin esim. kaupan ulkopuolelle ei ole suositeltavaa. Joskus koiran kuitenkin joutuu jättämään hetkeksi esimerkiksi eläinhoitajan tai trimmaajan luokse. Koira pitäisi pystyä jättämään toisen ihmisen pidettäväksi muutamiksi minuuteiksi. Kokeessa aika on 3 minuuttia.


 


Testin järjestäjä: Vision Eläinharrastajat ry 
Osallistumismaksu menee lyhentämättömänä yhdistykselle. 

TESTI | Kiva Koirakansalainen

Lisää kuvia

Lisätiedot

Toimipaikka Ei
Kouluttaja Ei