Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

Dobo

Dobo on koiraharrastuslaji, jossa yhdistyy liikunta ja hauskanpito koiran kanssa. Harjoitukset tehdään käyttäen apuna munanmuotoisia palloja. Lajissa koiraa ei koskaan pakoteta mihinkään liikkeisiin vaan liikkeet tehdään aina koiran ehdoilla, koiraa tukien.

 

Lajiin kuuluu kolmenlaisia liikkeitä; koiran tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Liikkeitä on kolmentasoisia aloittelevista liikkujista aktiiviliikkujiin. Monet liikkeet ovat muokattavissa helpoista haastaviksi hyvin pienillä muutoksilla. Lajin tarkoitus on olla lihashuoltoa ja koordinaatiota kehittävää, tasapainoa parantavaa ja liikkuvuutta kasvattavaa.

 

Monet harrastavat koirien kanssa mm. agilitya, näyttelyitä, tottelevaisuutta, koiratanssia... Vaikka koira on kuinka hyvin koulutettu niin se ei huonolla yleiskunnolla tai jumissa olevilla lihaksilla pysty parhaimpiin suorituksiin. Suurin doboilusta saatava hyöty on syvien lihaksien ja tasapainon kehittyminen. Kun tukikorsetti on hyvässä kunnossa se tukee koko kehoa. Syvät lihakset ovat herkkiä ja ne aktivoituvat jo ennen pinnallisia lihaksia jotka taas vastaavat itse liikkeestä. Mikäli koiran syvä lihaksisto ei ole kunnossa, pinnallisetkaan lihakset eivät voi toimia kunnolla vaan seurauksena on lihasten jännittymistä, kiputiloja, kulumia ja lukkoja.

1 tuote(tta)

sivulla
Laskeva

1 tuote(tta)

sivulla
Laskeva