Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

Paimennuksen perusvalmiudet

Tuotekoodi: LIVEpp
249,00 €

Saatavuus: Loppu varastosta

Lyhyt tuotekuvaus

Tämän koulutuksen tarkoituksena on antaa koiran ohjaajalle paimennuksen harrastamista tukevia harjoituksia, joita voi harjoitella ennen paimennukseen osallistumista tai paimennuskertojen väleissä. Koulutus sisältää myös paimennusharrastajalle tarpeellista teoriatietoa lampaista. Tavoitteena eettistä, eläinten hyvinvoinnin takaavaa paimennuskoulutusta. 


Paimennus on yhdistelmä paimennusviettiä, eli koiran vaistonvaraisia, geneettisiä käytöksiä, ja tottelevaisuutta. Hyvä paimenkoira tarvitsee kumpaakin, ja toista näistä voi harjoitella myös ilman lampaita.


Paimennuksessa tarvittavien käytösten kuten suuntien eli flänkkien alkeita, pysäytysten eli stoppien, vauhdin säätelyn (hitaammin-nopeammin), etäisyyden lisäämisen ja paineen käytön merkityksen sekä viretilan säätelyä voi ja kannattaa harjoitella erikseen.


Näiden käytösten etukäteisharjoittelu helpottaa myös ohjaajan työskentelyä lampailla. Koiran tunnetilan hallinta ja käytösten yleistäminen lampaille helpottuu, ja tekee paimennuskoulutuksesta koiralle selkeämpää. Ohjaajan rauhallinen, varma käyttäytyminen ja selkeät, tutut käskyt auttavat pitämään koiran rauhallisena, ajattelevana ja maltillisena. Lopputuloksena on johdonmukaisesti ja tehokkaasti etenevää eettistä paimennuskoulutusta. 


Hinta sisältää webinaarin, viisi 1 h harjoituskertaa ilman lampaita (lämmin sisätila) sekä kaksi 2 h kertaa hallittavuuden testaamista lampaiden läsnäollessa, lampaiden käytöksen tarkkailua ja viimeisellä kerralla oppien siirtämistä paimennustilanteeseen sekä paimennusnäytöksen (ulkona laitumella 15 min ajomatkan päässä Visiosta). 


Koulutukseen ovat tervetulleita kaiken rotuiset pennut ja aikuiset koirat. 


 


KURSSI 1


Aika: su 21.3.-6.6.2021 
Koulutuspäivät: 
- hallilla 21.3., 28.3., 11.4., 2.5. ja 9.5. klo 18-19
- laitumella 23.5. ja 6.6. klo 16-18
- webinaari 21.1.2021 klo 18.00
Paikka: 
- Visio, Ruskakatu 3 Hyvinkää,
- Laidun Nukarilla, 15 min ajomatkan päässä hallilta
Kouluttajat: 
- Sari Paavilainen: käytännön harjoituskerrat 
- Satu Timonen: webinaari ja viimeinen testauskerta, paimennusnäytös


 
Paimennuksen perusvalmiudet

Lisää kuvia

Lisätiedot

Toimipaikka Ei
Kouluttaja Ei