Kaikkonen Kerttu

Eläintenkouluttaja, agilityvalmentaja (AVA3)

Päivisin Kerttu toimii koulutuskoordinaattorina Suomen Agilityliitossa ja iltaisin hän muuntuu kouluttajaksi ja valmentajaksi. SAGIn palvelukseen Kerttu tuli järjestömaailman toiselta laidalta oltuaan pari vuotta Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan asiakirjasihteerinä. Aiemmin hän on työskennellyt hallinnollisissa tehtävissä myös muun muassa ulkoministeriössä ja opetuspalveluita tarjoavassa TutorHousessa.
 
Agilityn Kerttu aloitti yli kymmenen vuotta sitten ensimmäisen koiransa nyt jo edesmenneen göötti Freyan kanssa (2007-2020). Sittemmin talouteen on tullut myös kaksi bordercollieta, Isla (s. 2013) ja Cosmo (s. 2018). Bordercollieosaston kanssa hän on harrastanut agilityn ohella myös tokoa ja rally-tokoa.
 
Agilityn parissa Kerttu keskittyy tällä hetkellä treenaamisen sijaan enemmänkin muiden valmentamiseen. Kerttu onkin suorittanut Vision Kouluttajakoulutuksen kaikki neljä vaihetta, on nyt oppilaitoksen kirjoilla, ja suorittaa virallisen eläintenkouluttajan ammattitutkinnon näytön vuonna 2022. Hän toimii SAGIssa myös liittokouluttajana, eli kouluttaa muita agilityvalmentajia.
 
"Nautin erityisesti valmentamisesta kohti onnistumisia ja erilaisten koulutuksellisten haasteiden ratkaisemisesta.
Kouluttaminen ja valmentaminen on minulle ennen kaikkea vuorovaikutusta, jossa otetaan yksilön tarpeet ja ominaisuudet huomioon ja edetään niiden mukaisesti."
 
Tällä hetkellä Kertun ja hänen puolisonsa taloudessa asuu kaksi bordercollieta (Isla, s. 2013, ja Cosmo, s. 2018) ja heillä on myös yksi vapaa koiranpaikka odottamassa.... Isla on rikkinäisen olkapään takia sairaseläkkeellä, ja sen kanssa harrastetaan rauhallista tokoilua koiran mielenvirkeyden ylläpitämiseksi ja koiran elämänlaadun parantamiseksi. Cosmon kanssa harrastetaan paimennusta, agilityä ja arjen taitoja. Koiranpentujen lisäksi Kerttu haaveilee pihakanalasta, hevosista, lampaista, kissoista ja kesyrotista.
 
Kerttu vetää Visiolla agilityn tukitaitoja, muita agilitykursseja ja erilaisia motivaatioon ja yhteistyöhön liittyviä kursseja. Kertun käsialaa on esim. huippunimellä Palkankorotus kulkeva kurssi, jossa pohditaan erilaisia juuri sille koiralle sopivia palkitsemistapoja ja testataan käytännössä, mistä koira ilahtuu eniten. Tämä kurssi sopii tukitaidoksi kaikkiin lajeihin ja toki arkeen myös.
 
Valmentamisen ja koirien kanssa puuhailun ohella hän nauttii uuden oppimisesta, podcasteista, videopeleistä ja Gilmoren tytöistä. Ja huonoista kielellä leikittelevistä puujalkavitseistä, tietenkin!
 
Kaikki Kertun vetämät kurssit löydät alta, ja Jalat maassa -podcastistamme voit kuunnella Kertun ajatuksia kouluttamisesta!
 

9 tuotetta

Set Descending Direction
per sivu