Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

Dobopallo 55cm

Tuotekoodi: 55cmdobo
48,00 €

Saatavuus: Varastossa

Lyhyt tuotekuvaus

55cm pallo sopii koirille, joiden säkäkorkeus on maksimissaan 45cm.  Jos mietit kahden pallokoon välillä valitse koirallesi suurempi. Pitkärunkoiselle koiralle (kuten mäyräkoira) on hyvä valita suurempi pallo koko. Huomioithan palloa tilatessasi sen, että pallon ilmoitettu koko ei tarkoita, että pallo on täyteen puhallettuna 55cm korkea, vaan se on todellisuudessa matalampi.

Dobopallo 55cm

Lisää kuvia

* Vaaditut tiedot

48,00 €

Yksityiskohdat

Dobon tarkoituksena on kehittää koiran keskittymiskykyä, ketteryyttä, tasapainoa, vahvistaa koiran (syvää) lihaksistoa ja auttaa koiraa myös venyttämään itseään eli poistaa mahdollisia lihasjännityksiä. Dobo-kurssilla käytetään apuna dobopalloja, joiden käyttö myös auttaa koiraa käyttämään kehoaan tasapuolisesti. Pallot on valmistettu materiaalista, jonka päällä tassut eivät luista ja ne kestävät painoa 400kg. Pallot ovat paksumpaa materiaalia kuin perinteiset 'ihmisten pallot' ja muodoltaan koiralle sopivampia. Koiran kynsi ei mene pallosta läpi, kun kynsiä ei leikata juuri ennen pallon käyttöä. Pallo ei myöskään tyhjene rikkoutuessaan poksahtamalla, vaan hyvin hitaasti puhisten.

Huomioithan palloa tilatessasi sen, että pallon ilmoitettu koko (esim. 55cm) ei tarkoita, että pallo on täyteen puhallettuna 55cm korkea, vaan se on todellisuudessa matalampi. 55cm pallon korkeus vaihtelee ilman määrästä riippuen 40-46cm välillä. Tuo 55cm kokomerkintä on tehtaan asettama, mutta palloa ei käytännössä koskaan ole tarkoitus puhaltaa niin täyteen, että siitä tulee 55cm korkea.

HUOM! Dobopallo ei ole lelu, harjoitukset tehdään aina palloa tukien.

Dobopalloja valmistetaan kahdesta eri materiaalista: mattapintaisena ja kiiltäväpintaisena. Kiiltäväpintainen ei automaattisesti ole koiran tassujen alla liukkaampi, vaan se on hyvin yksilöllistä, kummasta materiaalista ohjaaja pitää ja kumpi toimii milläkin koiralla mukavammin. 55cm palloissa oranssi väri on kiiltäväpintainen ja muut mattapintaisia.


Vaikka koira olisi kuinka hyvin koulutettu, se ei pysty huonokuntoisena parhaimpiin suorituksiinsa. Kun koiran fysiikka ei kestä lajin vaatimaa rasitusta,  myöskään koiran pää ei pysty suoriutumaan parhaalla mahdollisella tavalla, joka taas heikentää koiran saamaa tulosta. Koiran harrastamasta lajista riippuu, miten suuressa roolissa fyysinen jaksaminen on, mutta jokainen tietää omalta kohdaltaan, että hyvässä fyysisessä kunnossa jaksaa enemmän ja pystyy keskittymään paremmin. Koiran tulisi olla harrastettuun lajiin nähden niin hyvässä kunnossa, ettei koe/kilpailu/lajinomainen treenaus rasita sitä liikaa. Jos koira on esimerkiksi koetta seuraavana päivänä jäykkä, on lihashuoltoon yksinkertaisesti kiinnitettävä enemmän huomioita. Lihashuollon laiminlyönti altistaa koiran myös vammoille. Lisäksi se hidastaa harjoituksista ja kisoista/kokeista palautumista. Huoltamalla koiran lihaksistoa taas vastaavasti koiran lihasjännitykset vähenevät ja lihastasapaino paranee. Myös palautuminen nopeutuu ja lihasjännitykset vähenevät jonka seurauksena koiran fyysisen ylikuormittumisen vaara vähenee. Myös koiran henkinen tasapaino ja olo paranee, kun kehon on hyvä olla.

Lisätiedot

Toimipaikka Ei