Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

Olemmeko riittävän älykkäät tunnistamaan, kuinka älykkäitä eläimet ovat?

Tuotekoodi: Terra cognita olemmeko
40,00 €

Saatavuus: Varastossa

Olemmeko riittävän älykkäät tunnistamaan, kuinka älykkäitä eläimet ovat?

Lisää kuvia

Yksityiskohdat

Suosittelemme tätä kirjaa todella lämpimästi. Tämän kirjan pitäisi kuulua jokaisen ihmisen - ei vain eläinihmisten - vakiolukemiseksi. 

 

Mikä erottaa eläimen ihmisestä? Kyky rakentaa työkaluja, tietoisuus itsestä tai ehkäpä käsitys menneisyydestä ja tulevaisuudesta?

 

Näillä ominaisuuksilla me ihmiset olemme määritelleet itsemme planeettamme ylivoimaisimmaksi lajiksi. Viime aikoina nämä väitteet ovat heikentyneet tai ne on todistettu kokonaan vääriksi eläinten kognition tutkimuksen edistyessä. Tutkimuksissa on selvitetty, että mustekalat käyttävät kookospähkinän kuoria työvälineinä, norsut kykenevät luokittelemaan ihmiset iän, sukupuolen ja kielen mukaan sekä nuoren Ayumu-simpanssin pikamuisti on paljon parempi kuin ihmisen. Delfiinien, varisten, lampaiden, papukaijojen, ampiaisten, valaiden sekä lepakoiden parissa tehdyt tutkimukset ovat tuottaneet havaintoja, jotka kyseenalaistavat ihmisen ylivoimaisuuden.

 

Maineikas eläinten kognition tutkija Frans de Waal selvittää näiden tutkimusten tulosten perusteella eläinten älykkyyden laajuutta ja syvyyttä. Hän esittää kuvauksen siitä, miten eläinten todellinen älykkyys on paljastunut, miten perinteinen viisaus on syrjäytetty ja miten olemme aivan liian pitkään aliarvioineet eläinten kyvyt.

 

de Waal kertoo kirjassa, miten eläimiä koskeva mekanistinen käsitys nousi ja kaatui. Meidän mielemme on avautunut näkemään, että eläinten mieli on paljon hienopiirteisempi ja kompleksisempi kuin mitä olemme aiemmin olettaneet. de Waal pakottaa haastamaan käsitystämme eläimistä.

 

Tekijä: Frans de Waal

Kieli: suomi

Sivumäärä: 325

 

ISBN 978-952-5697-87-2

.

Lisätiedot

Toimipaikka Ei