Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

Keitä olemme ja miten päädyimme tähän

Tuotekoodi: Terra cognita keitä
40,00 €

Saatavuus: Loppu varastosta

Lyhyt tuotekuvaus

David Reich: Keitä me olemme ja miten päädyimme tähän – muinais-DNA ja ihmisen menneisyyden uusi tiede

Keitä olemme ja miten päädyimme tähän

Lisää kuvia

Yksityiskohdat

Tietyssä paikassa nykyään elävät ihmiset eivät juuri koskaan polveudu paikalla aikaisemmin eläneistä. He ovat kansojen vaeltamisen ja risteytymisen tuloksia. Puhtaita väestöjä ei ole. Muinaisista luista eristetyn DNA:n eli muinais-DNA:n tutkimus on muuttamassa perusteellisesti käsitykset ihmislajin esihistoriasta ja tämä on uuden tieteenalan keskeinen löydös.

Aikaisemmin syvähistoriaa voitiin selvittää vain arkeologian löydöksillä ja kielitieteellisillä päätelmillä. Monien suurten teknologisten keksintöjen ansiosta koko perimän DNA on muutaman viime vuoden mittaan noussut näiden rinnalle. DNA säilyy aikojen saatossa suhteellisen muuttumattomana ja sen ansiosta voidaan verrata eri paikoista löytyneitä luuston jäännöksiä.

David Reich esittelee muinais-DNA:n paljastamia häkellyttäviä tuloksia ja hahmottelee eri mantereiden väestöjen kehityskaaret tällä hetkellä käytössä olevan aineiston perusteella. Vain 10 000 vuotta sitten maailman väestöjen suhteet olivat täysin erilaiset kuin nykyään. Muinais-DNA:lla on myös vaikutuksensa nykyisten väestöjen piirteisiin. Esimerkiksi käsitys rodusta on rakennettava uudelleen ja DNA:han jääneet arvet kertovat karua kieltä ihmisten ja sukupuolten epätasa-arvon historiasta.

David Reich on genetiikan professori Harvard Medical Schoolissa ja Howard Hughes Medical Instituten tutkija. Hän on yksi muinais-DNA-alan perustajista.

Lisätiedot

Toimipaikka Ei