INT Paimennuksen perusvalmiudet

Alkaen 135,00 €
Varastossa
SKU
INTpp

Tämän koulutuksen tarkoituksena on antaa koiran ohjaajalle paimennuksen harrastamista tukevia harjoituksia, joita voi harjoitella ennen paimennukseen osallistumista tai paimennuskertojen väleissä. Koulutus sisältää myös paimennusharrastajalle tarpeellista teoriatietoa lampaista. Tavoitteena eettistä, eläinten hyvinvoinnin takaavaa paimennuskoulutusta. 

Paimennus on yhdistelmä paimennusviettiä, eli koiran vaistonvaraisia, geneettisiä käytöksiä, ja tottelevaisuutta. Hyvä paimenkoira tarvitsee kumpaakin, ja toista näistä voi harjoitella myös ilman lampaita.

Paimennuksessa tarvittavien käytösten kuten suuntien eli flänkkien alkeita, pysäytysten eli stoppien, vauhdin säätelyn (hitaammin-nopeammin), etäisyyden lisäämisen ja paineen käytön merkityksen sekä viretilan säätelyä voi ja kannattaa harjoitella erikseen.

Näiden käytösten etukäteisharjoittelu helpottaa myös ohjaajan työskentelyä lampailla. Koiran tunnetilan hallinta ja käytösten yleistäminen lampaille helpottuu, ja tekee paimennuskoulutuksesta koiralle selkeämpää. Ohjaajan rauhallinen, varma käyttäytyminen ja selkeät, tutut käskyt auttavat pitämään koiran rauhallisena, ajattelevana ja maltillisena. Lopputuloksena on johdonmukaisesti ja tehokkaasti etenevää eettistä paimennuskoulutusta. 

Koulutukseen ovat tervetulleita kaiken rotuiset pennut ja aikuiset koirat. 

 

TILAUSKURSSI 

Aika: klo 17
Koulutuspäivä: la 24.4.2021 

Paikka: 
Kouluttajat: 
- Sari Paavilainen
- Satu Timonen: webinaaritallenne

 

 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:INT Paimennuksen perusvalmiudet
Arvosana