INT | Dobo | Jatkokurssi

Varastossa
SKU
idojr
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
INT | Dobo Ohjattu jumppa
65,00 €

Dobo on koiraharrastuslaji, jossa yhdistyvät liikunta ja hauskanpito koiran kanssa. Harjoitukset tehdään käyttäen apuna munanmuotoisia palloja. Lajissa koiraa ei koskaan pakoteta mihinkään liikkeisiin vaan ne tehdään aina koiran ehdoilla, koiraa tukien.

Dobon Jatkokurssi on tarkoitettu koirakoille, joille dobo on jo tuttu laji. Koiran tulisi osata jo tekniikka miten dobopallon päälle tullaan ja miten siinä ollaan. Jumpassa käytetään pääsääntöisesti dobopalloa, mutta riippuen koirasta myös tasapainotyynyjä tai puolipalloja. Ohjatussa jumpassa kouluttajalla on kamera päällä ja hän selostaa ja näyttää mitä on tarkoitus tehdä. Jos tarvitset yksilöllistä neuvontaa dobossa, niin valitse ensin Dobon Yksityisvalmennus >>.

Voit osallistua netissä Dobon Ohjattuun jumppaan helposti omalla kännykälläsi, padilla tai tietokoneellasi. Sinun ei tarvitse ladata mitään uusia ohjelmistoja laitteellesi, asiakaspalvelumme lähettämä linkki linjoille riittää. 

Voit maksaa dobokoulutuksen myös käyttäen työnantajan tukemia liikuntaetuja kuten Edenred, Smartum, ePassi, Eazybreak, Tyky, Virike. Olethan tällöin yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta saat neuvot maksun suorittamiseen. Ko. eduilla ei voi kuitenkaan maksaa dobopalloa tai muita jumppavälineitä.

Jumpassa tehtäviä harjoituksia ja liikkeitä ei ole mahdollista tehdä ilman dobopalloa. 

 

ALKAVAT KURSSIT:

Ajankohta: 10.1.-7.2.2022 klo: 19.00
Koulutuspäivät: 10.1., 17.1., 24.1., 31.1. ja 7.2.
Kurssikertoja: 5
Treeniaika: 60 min
Koulutusmuoto: ohjattu dobotreeni
Ryhmän max. koko: 15
Kouluttaja: Ilona Mäkinen

 

 

 

Dobo-pallon valinta:


Valitse koirallesi pallokoko, joka on numeroarvoltaan 10 enemmän kuin sen säkäkorkeus. Esim. koirasi säkä on 53 cm niin valitse pallo 65. Jos mietit kahden pallokoon välillä, valitse koirallesi suurempi koko. Pitkärunkoiselle koiralle (kuten mäyräkoira) on hyvä valita suurempi pallokoko. Huomioithan palloa tilatessasi sen, ettei se ole täyteen pumpattuna ilmoitetun koon korkuinen, vaan se on todellisuudessa matalampi. Dobopallon pakettiin kuuluu pumppu. Dobopalloja on eri värisiä, mutta koska emme voi taata yksittäisten pallojen väriä niin toimitamme pääsiassa limen värisiä palloja. Voit halutessasi laittaa viestiä asiakaspalveluumme, jos ehdottomasti haluat toivoa muuta väriä.

 

Pallon koko  Koiran säkä   Suositeltu koiran koko
35 alle 25 cm  toy/kääpiökoirat
45 max 35 cm   pienille koirille kuten kääpiövillakoira 
55 max 45 cm  pienet koirat
65 max 55 cm  keskikokoiset koirat
85 max 75 cm  isot koirat


Dobo:


Lajiin kuuluu kolmenlaisia liikkeitä: koiran tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Liikkeitä on kolmentasoisia aloittelevista liikkujista aktiiviliikkujiin. Monet liikkeet ovat muokattavissa helpoista haastaviksi hyvin pienillä muutoksilla. Lajin tarkoitus on olla lihashuoltoa ja koordinaatiota kehittävää, tasapainoa parantavaa ja liikkuvuutta kasvattavaa.


Monet harrastavat koirien kanssa mm. agilitya, näyttelyitä, tottelevaisuutta, koiratanssia... Vaikka koira olisi kuinka hyvin koulutettu niin se ei huonolla yleiskunnolla tai jumissa olevilla lihaksilla pysty parhaimpiin suorituksiinsa. Suurin doboilusta saatava hyöty on syvien lihasten ja tasapainon kehittyminen. Kun tukikorsetti on hyvässä kunnossa se tukee koko kehoa. Syvät lihakset ovat herkkiä ja ne aktivoituvat jo ennen pinnallisia lihaksia, jotka taas vastaavat itse liikkeestä. Mikäli koiran syvä lihaksisto ei ole kunnossa, pinnallisetkaan lihakset eivät voi toimia kunnolla vaan seurauksena on lihasten jännittymistä, kiputiloja, kulumia ja lukkoja. Dobossa treenataan juuri syviä lihaksia. Ne aktivoituvat hitaissa liikkeissä ja staattisessa tasapainoilussa.

Lisätietoja
Kouluttaja Ilona Mäkinen
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:INT | Dobo | Jatkokurssi
Arvosana