Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

Hevosen värit

Tuotekoodi: hevvärit
46,00 €

Saatavuus: Loppu varastosta

Lyhyt tuotekuvaus

Mutkikasta perinnöllisyystiedettä helppotajuisesti. Hienoja kuvia hienon värisistä hevosista!

Hevosen värit

Yksityiskohdat

Ilmestynyt 2007

ISBN 978-952-99464-8-8

Teksti: Johanna Viitanen

Kuvitus: Johanna Viitanen ja Paula Martiskainen

176 sivua, kovakantinen, nelivärikuvitus

Hevosen valtava värikirjo on innoittanut ja kiinnostanut ihmistä tuhansia vuosia. Jotkin värit ovat herättäneet ihastusta, toiset joutuneet lähes vainotuiksi. Hevosen värit katsoo aihettaan biologian, kielen ja kulttuurin näkökulmasta. Teos täydentää yleistä hevostietokirjoja ja esittelee ajantasaisen kokonaiskuvan hevosen väreistä. Runsaasti kuvitettu kirja ilahduttaa jokaista hevosista kiinnostunutta.

Tiedot perustuvat perinnöllisyystieteen tutkimuksiin, ja ne on sovellettu vahvasti Suomen oloihin. Kirja sisältää paljon Suomessa aiemmin julkaisematonta väritietoa. Johanna Viitanen (s. 1975) on kantahämäläinen toimittaja ja tietokirjoittaja. Väreissä häntä kiehtoo niiden biologia ja perinnöllinen tausta mutta myös värien kulttuuri- ja kielihistoria. "Hevosen värikartta sisältää suomalaisen syksyn värit. Sävyt ovat maanläheisiä ja tuttuja, ja niissä toistuu kokonainen vuodenaika ruskasta ensilumeen. Tältä kannalta jokainen väri on kaunis."

Teos on löytänyt tiensä kasvattajien, tunnistajien, harrastajien ja perinnöllisyydestä kiinnostuneiden kirjahyllyyn. Kirja popularisoi mutkikastakin perinnöllisyystiedettä helppotajuisesti. Teosta onkin käytetty biologian ja värikurssien oppimateriaalina. Kirjan reilunkokoinen painos alkaa olla lopussa - toimi nopeasti, ja ehdit saada omasi!

Kirjan aihepiirejä

•Yleistietoa väreistä, karvapeitteestä ja perintötekijöistä

•Miten värejä jaotellaan ja tunnistetaan?

•Perusvärit

•Erikoisvärit

•Valkoista karvaa ja valkoisia kuvioita

•Merkit ja muut erityispiirteet

•Värit Suomessa

•Lisää väritietoa

Lisätiedot

Toimipaikka Ei