Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

Agility ja hyppytekniikka

Agility on hauska ja vauhdikas ihmisen ja koiran yhteinen liikuntamuoto. Agilityä voi harrastaa minkä rotuisen koiran kanssa tahansa, joskin kilpatasolla laji saattaa olla riski kovin raskasrakenteisten koirien terveydelle. Mutta omaksi huvikseen sitä voi harrastaa silloinkin.  Aloittaa voi jo muutaman kuukauden ikäisenä.  Treenit suunnitellaan aina koiran ikä, kunto sekä taitotaso huomioiden.

 

Vision agilitypolku ohjaa koirakon systemaattisesti edeten aivan alkeista aina kilpatasolle saakka.

* Aloita Pentuagilitykurssilla, jossa sinä ja koirasi opitte yhteisen treenimoodin ja paljon erilaisia myöhemmin agiuralla tarvittavia taitoja. 
* Jatka Perusvalmiudet-kurssille, jossa tutustutaan hyppy- ja putkiesteisiin ja niiden turvalliseen suorittamiseen sekä harjoitellaan ohjaamisen perusteita
* Sitten Alkeiskurssille, jossa harjoitellaan jo erilaisia tapoja suorittaa hyppy- ja putkiesteitä sekä vahvistetaan koiran itsenäistä ja estehakuista suoritusta. 
* Seuraava askel on Radalle! -kurssi, jossa yhdistetään yksittäisiä esteitä radaksi sekä harjoitellaan perusohjaustekniikoita. 
* Kontaktiesteiden ja pujottelun harjoittelu vaatii paljon aikaa ja toistoja. Siksi niille kummallekin on omistettu kokonaan omat kurssinsa. Näille kursseille on mahdollista osallistua samaan aikaan kun käyt Radalle! -kurssia, mutta sekä kontakti- että pujottelukurssia ei kannata valita samaan aikaan, koska kumpikin kurssi on sekä koiran fysiikalle että pääkopalle niin raskaita.
* Lopuksi Ohjaustekniikka-kurssilla hiotaan sinun ohjauksesi tarkaksi ja oikein ajoitetuksi sekä opetellaan lisää erilaisia tapoja ohjata koiraa. Tämän kurssin jälken sinä ja koirasi olette halutessasi valmis kisaradoille.

 

Mikäli koirasi on vaikea keskittyä tekemiseen, jos paikalla on muita koiria, voit valita häiriöalttiille koirille tarkoitetun oman kurssin.  
Tai jos koirasi viretila kaipaa säätämistä, on siihen tarjolla Agilityn Vireenhallinta -kurssi

 

Ikäsuositukset agilitykursseille:

* Pentuagility n. 3 kk iästä ylöspäin
* Agilityn perusvalmiudet n. 5 kk ylöspäin
* Alkeiskurssille suositellaan n. 6 kk alaikärajaa
* Pujottelukurssille vasta vuoden ikäisenä!
* Kontaktiestekurssille voi osallistua koiran rakenteesta riippuen n. 9kk alkaen. Alle vuoden (jopa 1,5v) ikäiset koirat eivät kuitenkaan missään tapauksessa tee täysikorkeaa A-estettä eivätkä keinua kokonaisella liikkeellä.

 

Ohjeet agilitykurssille valmistautumiseen ja saapumiseen

14 tuote(tta)

sivulla
Laskeva

14 tuote(tta)

sivulla
Laskeva