Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

WEB: Tero Väänänen | Etsintätarkkuus ja ilmaisun anatomia

Tuotekoodi: webtvnw2
39,00 €

Saatavuus: Loppu varastosta

Lyhyt tuotekuvaus

Tero Väänänen: Nosework
Etsintätarkkuus ja ilmaisun anatomia


Tarkkuus etsinnässä

Tuntuuko siltä, että vauhdikas koira etenee etsinnässä niin nopeasti, että suuri osa alueesta jää tutkimatta? Tai ilmavainulla toimiva koira poukkoilee etsintäalueella edestakaisin kuin pingispallo tehden vain pistotarkastuksia sinne tänne?

Etenkin ylemmissä koeluokissa etsintäalueet saattavat olla suurempia, mutta aikaa ei ole välttämättä sen enempää kuin 1-luokassa. Kätköjäkin saattaa olla useampia.  Silloin on tärkeää, että koira osaa tutkia alueen huolellisesti kuluttamatta aikaa turhaan poukkoiluun. Useamman hajun alueella on myös tärkeää, ettei koira palaa jo löydetylle kätkölle yhä uudelleen ja uudelleen.

Miten koiran vauhtia saadaan hillittyä ja etsintään järjestelmällisyyttä? Milloin ohjaajan on syytä puuttua koiran tekemiseen ja miten?

Ilmaisun anatomia

Etenkin saavuttamattomilla kätköillä jo hyvälläkin mallilla ollut ilmaisu saattaa rikkoutua ja aiheuttaa lisäksi pelkän hajupilven ilmaisemista saavutettavillakin kätköillä. Osaatko lukea koiraasi riittävän hyvin, jotta tiedät, milloin se on hajupilvessä ja milloin se ilmaisee kätkön tarkan sijainnin? Milloin se arvuuttelee, josko tämä kohta jo riittäisi? Mitä ratkaisuja tähän tilanteeseen on?

Mitä ilmaisu oikeastaan on? Millainen on hyvä ilmaisu? Kuka päättää, miten koiran tulee ilmaista kätkö? Onko järkevää opettaa koiralle erilaisia ilmaisuja erilaisille kätköille? Entäpä eri nenätyölajit, kannattaako aina käyttää samaa ilmaisukäytöstä, vai onko järkevää vaihdella ilmaisua eri harrastuslajien välillä?TULEVAT WEBINAARIT:
Aika:
su 7.3.2021 klo 19
Kesto:
1-2 h
Luennoitsija: 
Tero Väänänen
Hinta:
39 €
Webinaarin loppuun on varattu aikaa kuulijoiden kysymyksille ja Teron vastauksille.OHJEET WEBINAARIIN!

Voit katsella webinaarin miltä tahansa laitteelta: tietokone, tabletti tai puhelin. Suosittelemme tietokonetta, koska isommalta ruudulta näet esitysmateriaalin selkeämmin. 


Selaimista toimivat hyvin ainakin Chrome ja Firefox, mobiililaitteilla Safari. Explorer ja Edge -selaimet eivät toimi palvelussa oikein. Suosittelemme myös käyttämään kuulokkeita, mutta luennoitsijan äänen pitäisi kuulua ilmankin.


Saat osallistumislinkin webinaariin sähköpostitse noin puoli tuntia ennen luennon alkua.


Katso myös Visiolla la-su 13.-14.3.2021 järjestettävien Nosework-päivien yksityiskohdat ja aikataulut täältä >>

WEB: Tero Väänänen | Etsintätarkkuus ja ilmaisun anatomia

Lisää kuvia

Yksityiskohdat

Kouluttajasta 


Tero työskentelee tällä hetkellä koiratoiminnan kouluttajana yksityisellä sektorilla toiminimellä D-Scent Dog. Viimeiset kolme vuotta hän on työskennellyt pääsääntöisesti räjähdekoiraprojekteissa eri puolilla maailmaa. Työhön kuuluu myös suojelun, jäljestyksen, henkilö- ja pelastusetsinnän kouluttamista. Vuosina 1990-2017 hän työskenteli Rajavartiolaitoksessa yhteensä viiden partio- ja erikoisetsintäkoiran ohjaajana ja toimi useiden vuosien ajan kouluttajana Rajavartiolaitoksen koiranohjaajan kursseilla. Vuonna 2014 hän pätevöityi EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin canine team instructoriksi, ja sen jälkeen hän on ollut kouluttajana Frontexin kansallisilla koiranohjaajan kursseilla Euroopassa. Suomessa hän on harrastanut metsä- ja FH-jälkeä, hakua ja suojelua neljän eri koiran kanssa. Hän voitti spn Finnenstrand Afran kanssa SPL jälkimestaruuden vuonna 2007 ja oli pronssilla IPO-FH SM kilpailuissa vuonna 2008. Tällä hetkellä Terolla on kasvamassa viiden kuukauden ikäinen malinoispentu Holly, jonka kanssa on tavoitteena harrastaa PK-lajeja.

Lisätiedot

Toimipaikka Ei
Kouluttaja Ei