Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

Tule kokeilemaan!

Tuotekoodi: tk!
27,00 €

Saatavuus: Varastossa

Lyhyt tuotekuvaus

Tule kokeilemaan, löytyisikö koirallesi ja sinulle se teidän yhteinen juttu ja harrastuslaji. Tai tule tutustumaan kouluttajaan ja hakemaan uusia vinkkejä sinulle jo tutun lajin parissa.


Laji: Rally-toko
Aika: to 5.12. klo 18-19
Kouluttaja: Ilona Mäkinen
Osallistujia: max 4
Treeniaika: noin 15 min/koirakko
Hinta: 27 e
Paikka: Vision iso halli, Penttiläntie 205 Nurmijärvi (lämmin sisätila)


Laji: Dobo
Aika: to 5.12. klo 19-20
Kouluttaja: Ilona Mäkinen
Osallistujia: max 4
Treeniaika: noin 15 min/koirakko
Hinta: 27 e
Paikka: Vision iso halli, Penttiläntie 205 Nurmijärvi (lämmin sisätila)Laji:
 Agility
Aika: la 7.12. klo 12-13
Kouluttaja: Mariaana Mäkelä
Osallistujia: max 3
Treeniaika: noin 15-20 min/koirakko
Hinta: 28 e
Paikka: Vision iso halli, Penttiläntie 205 Nurmijärvi (lämmin sisätila)


 

Tule kokeilemaan!

Lisää kuvia

* Vaaditut tiedot

27,00 €

Yksityiskohdat

AGILITY:

Agility eli koirien esteratakilpailu on laji, jota voi harrastaa kuka tahansa. Se on avoin kaiken rotuisille koirille, myös sekarotuisille. Agilityssä menestyminen edellyttää koiralta yhteiskuntakelpoisuutta, hyvää fyysistä kuntoa, toimintakykyä ja ennen kaikkea hyvää yhteistyötä ohjaajan kanssa.

Agilityssä menestyminen edellyttää koiralta yhteiskuntakelpoisuutta, hyvää fyysistä kuntoa, toimintakykyä ja ennen kaikkea hyvää yhteistyötä ohjaajan kanssa. Agility edellyttää hyvää fyysistä kuntoa myös koiran ohjaajalta.

Lajin tarkoituksena on kehittää koiran toimintakykyä ja älykkyyttä siten, että se suorittaa kilpailuradalla erilaisia esteitä. Agility on kasvattava, urheilullinen kilpailumuoto, joka parantaa koiran yhteiskuntakelpoisuutta.

 

DOBO:

Dobo on koiraharrastuslaji, jossa yhdistyy liikunta ja hauskanpito koiran kanssa. Harjoitukset tehdään käyttäen apuna munanmuotoisia palloja. Lajissa koiraa ei koskaan pakoteta mihinkään liikkeisiin vaan liikkeet tehdään aina koiran ehdoilla, koiraa tukien.

Lajiin kuuluu kolmenlaisia liikkeitä; koiran tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Liikkeitä on kolmentasoisia aloittelevista liikkujista aktiiviliikkujiin. Monet liikkeet ovat muokattavissa helpoista haastaviksi hyvin pienillä muutoksilla. Lajin tarkoitus on olla lihashuoltoa ja koordinaatiota kehittävää, tasapainoa parantavaa ja liikkuvuutta kasvattavaa.

Monet harrastavat koirien kanssa mm. agilitya, näyttelyitä, tottelevaisuutta, koiratanssia...
Vaikka koira on kuinka hyvin koulutettu niin se ei huonolla yleiskunnolla tai jumissa olevilla lihaksilla pysty parhaimpiin suorituksiin. Suurin doboilusta saatava hyöty on syvien lihaksien ja tasapainon kehittyminen. Kun tukikorsetti on hyvässä kunnossa se tukee koko kehoa. Syvät lihakset ovat herkkiä ja ne aktivoituvat jo ennen pinnallisia lihaksia jotka taas vastaavat itse liikkeestä. Mikäli koiran syvä lihaksisto ei ole kunnossa, pinnallisetkaan lihakset eivät voi toimia kunnolla vaan seurauksena on lihasten jännittymistä, kiputiloja, kulumia ja lukkoja.

 

RALLY-TOKO:


Rally-toko on hauskaa aktivointia, jota voivat harrastaa kaikenikäiset ja kaiken kokoiset koirat ja ihmiset. Rally-tokon tavoitteena on ohjaajan ja koiran välinen yhteistyö sekä opettaa ohjaajalle hyvää koiran käsittelytaitoa. Tärkeintä radalla ja treeneissä on iloinen kontakti, liikkeet suoritetaan hymyssä suin, hännät heiluen. Koiraa saa kehua ja kannustaa koko suorituksen ajan.

Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Rally-tokossa tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-tokossa suoritetaan erilaisia liikkeitä (mm. istumista, seisomista, maahan menoa, seuraamista eri tempoilla ja erilaisin käännöksin) tehtäväkylttien määräämässä järjestyksessä, tuomarin suunnittelemalla radalla.

Rally-tokoa voivat harrastaa kaikenikäiset ja kaiken kokoiset koirat sekä ihmiset. Rally-toko on kehitetty aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen ja sen päätavoitteena onkin saada aikaan koiria, jotka on koulutettu käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä. Rally-toko on alokasluokassa vielä helppoa ja kynnys kisaamaan on tarkoituksella mahdollisimman matala. Ylemmissä luokissa riittää sitten haastetta tavoitteellisemmillekin ohjaajille ja kouluttajille.

Laji sopii mainiosti yhteistyön ja kontaktin parantamiseen, iloiseen temppujen opettamiseen ja aktivointiin. Sitä on helppo harjoitella itsekseen myös kotona ja lenkkien ohessa. Tärkeintä radalla ja treeneissä on iloinen kontakti. Esimerkiksi kilpailusuorituksen aikana koiran kehuminen ja innostaminen ovat ehdottomasti sallittuja. Rally-toko tarjoaa hyvää fysiikkatreeniä etenkin ylemmissä luokissa, missä tehdään pyörähdyksiä eri suuntiin, takapään käyttöä, peruutusta ja seuraamista myös oikealla puolella. Eläköityvien koirien vanhuuspäivien iloksi se on myös mitä mainiointa aktivointia!


(Tekstilähteet: Kennelliitto)

Lisätiedot

Toimipaikka Nurmijärvi
Kouluttaja Ei