Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

LIVE & WEB: Tero Väänänen | Nosework-päivät

Tuotekoodi: tvnp
39,00 €

Saatavuus: Varastossa

Lyhyt tuotekuvaus

Nosework-päivillä pääset treenaamaan myös todella haastavia etsintöjä! Treenit räätälöidään kunkin koirakon oman taitotason mukaisiksi.

Tero Väänäsen Nosework-päivät starttaavat Teron pitämän webinaarin kuuntelulla. Tero luennoi tallenteella näkemyksistään pitkän käytännön kokemuksensa pohjalta noseworkin kouluttamisesta ja koulutuksen sudenkuopista. Webinaaritallenteen kesto on noin 2 tuntia ja se sisältää alkuperäisessä webinaarissa (pidetty tammikuussa v. 2021) Terolle esitetyt kysymykset ja hänen vastauksensa niihin.


Nosework-päivien varsinaiset treenipäivät järjestetään seuraavasti:
La-su 13.-14.2.2021 + webinaaritallenne ma 8.2.2021 klo 19


Päivien ohjelmasta on enemmän tekstissä alla. Treeneissä keskitytään yksilöllisesti jokaiseen koiraan sen tarpeiden ja haasteiden pohjalta. Päiville voivat osallistua kaikentasoiset koirakot!


Viikonlopun aiheet:


Saavuttamattomat kätköt


Saavuttamaton kätkö on sijoiteltu niin ettei koira pääse siihen ihan kiinni. Miten saavuttamattomia kätköjä kannattaa harjoitella ja kuinka koira opetetaan ilmaisemaan saavuttamaton kätkö?

Tyhjät tilat


Nosework-kokeissa voi olla etsintäalueisiin sisältyviä tiloja, joissa ei ole lainkaan kätköjä. Miten tyhjien tilojen etsintää opetetaan tappamatta koiran motivaatiota etsintää kohtaan? Miten koiralle opetetaan tyhjän tilan ilmaisu?


 


Kouluttajasta esittely alempana tekstissä.


 LIVE & WEB: Tero Väänänen | Nosework-päivät

Lisää kuvia

* Vaaditut tiedot

39,00 €

Yksityiskohdat

HARJOITUSPÄIVIEN AIKATAULU
Päivien kesto riippuu koiramäärästä. Osallistujat jaetaan korona-aikana kahteen eri ryhmään, jotta yhtä aikaa paikalla olevien henkilöiden määrä on pienempi. Varsinainen treeniaika on noin 3 h/4 koirakkoa. Kun koronan asettamat 10 henkilön rajoitukset ovat ohi, voit halutessasi seurata koirakko/katselijapaikalla koko päivän ajan myös muiden osallistujien treenit.

 

Aamuvuoro
Klo 9.30 Aamukahvit, ilmoittautuminen
Klo 10 - 13 treenit


Iltavuoro
Klo 13.30 Kahvit, ilmoittautuminen
Klo 14-17 treenit

Viikonlopun aiheena ovat saavuttamattomat kätköt ja tyhjät tilat. Voit toivoa näistä kumpaa vain sinulle paremmin sopivaa treeniaihetta, Tero muokkaa koulutuksen juuri teidän tasonne mukaiseksi.


Saavuttamattomat kätköt:

Koira ei pääse ihan kiinni saavuttamattomaan kätköön sen sijoittelun vuoksi. Kokeissa jo 1-luokassa laatikkoetsintä on saavuttamaton kätkö, koska koira ei välttämättä saa kuonoaan kiinni ihan hajulähteeseen. Tai kyseessä on niin korkea kätkö, ettei koira ei ylety aivan siihen kiinni. 2- ja 3-luokissa saavuttamattomat kätköt ovat tavallisia, esimerkiksi kaappiin syvemmälle tehty kätkö.

Miten saavuttamattomia kätköjä kannattaa harjoitella ja kuinka koira opetetaan ilmaisemaan saavuttamaton kätkö?

 

Tyhjät tilat:

Nosework-kokeissa 3-luokassa voi olla etsintäalueita tai alueisiin sisältyviä tiloja, joissa ei ole lainkaan kätköjä. Myös alemmissa koeluokissa on aina osa etsintäalueesta tyhjää, joten koiran on hyvä osata suhtautua siihen, että hajua ei löydykään.

Miten tyhjien tilojen etsintää opetetaan tappamatta koiran motivaatiota etsintää kohtaan? Kuinka paljon on sopiva määrä tyhjiä etsintöjä? Mitä erityistä tyhjien tilojen etsintään liittyy? Miten koiralle opetetaan tyhjän tilan ilmaisu?


HINNAT:


Webinaari
39 €

Katselijapaikka sisältää harjoitusten seuraamisen päivän ajan
1 pv katselijapaikka 49 €
2 pv katselijapaikka 95 €
1 pv katselijapaikka + webinaari 85 €
2 pv katselijapaikka + webinaari 130 €


Koirakkopaikka
 sisältää yhden päivän 2-3 treenisessiota ja muiden treenien seuraamisen
1 pv koirakkopaikka + webinaari 100 €
2 pv koirakkopaikka + webinaari 190 €


Kaikkien paikkojen hinnat Visiolla sisältävät kahvitukset päivän aikana. Lounas on omakustanteinen.

 

KOULUTTAJASTA

Tero työskentelee tällä hetkellä koiratoiminnan kouluttajana yksityisellä sektorilla toiminimellä D-Scent Dog. Viimeiset kolme vuotta hän on työskennellyt pääsääntöisesti räjähdekoiraprojekteissa eri puolilla maailmaa. Työhön kuuluu myös suojelun, jäljestyksen, henkilö- ja pelastusetsinnän kouluttamista. Vuosina 1990-2017 hän työskenteli Rajavartiolaitoksessa yhteensä viiden partio- ja erikoisetsintäkoiran ohjaajana ja toimi useiden vuosien ajan kouluttajana Rajavartiolaitoksen koiranohjaajan kursseilla. Vuonna 2014 hän pätevöityi EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin canine team instructoriksi, ja sen jälkeen hän on ollut kouluttajana Frontexin kansallisilla koiranohjaajan kursseilla Euroopassa. Suomessa hän on harrastanut metsä- ja FH-jälkeä, hakua ja suojelua neljän eri koiran kanssa. Hän voitti spn Finnenstrand Afran kanssa SPL jälkimestaruuden vuonna 2007 ja oli pronssilla IPO-FH SM kilpailuissa vuonna 2008. Tällä hetkellä Terolla on kasvamassa viiden kuukauden ikäinen malinoispentu Holly, jonka kanssa on tavoitteena harrastaa PK-lajeja.


Menneet koulutukset:

La-su 9.-10.1.2021 + webinaari ma 4.1.2021 klo 19

Lisätiedot

Toimipaikka Visio
Kouluttaja Tero Väänänen