Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396

LIVE | Tero Väänänen | Nosework: Etsintätarkkuus ja ilmaisun anatomia

Tuotekoodi: tvnw2
39,00 €

Saatavuus: Varastossa

Lyhyt tuotekuvaus

Tero Väänänen - Nosework:
Etsintätarkkuus ja ilmaisun anatomia


LA: Tarkkuus etsinnässä la 13.3.2021

Tuntuuko siltä, että vauhdikas koira etenee etsinnässä niin nopeasti, että suuri osa alueesta jää tutkimatta? Tai ilmavainulla toimiva koira poukkoilee etsintäalueella edestakaisin kuin pingispallo tehden vain pistotarkastuksia sinne tänne?

Etenkin ylemmissä koeluokissa etsintäalueet saattavat olla suurempia, mutta aikaa ei ole välttämättä sen enempää kuin 1-luokassa. Kätköjäkin saattaa olla useampia.  Silloin on tärkeää, että koira osaa tutkia alueen huolellisesti kuluttamatta aikaa turhaan poukkoiluun. Useamman hajun alueella on myös tärkeää, ettei koira palaa jo löydetylle kätkölle yhä uudelleen ja uudelleen.  

Miten koiran vauhtia saadaan hillittyä ja etsintään järjestelmällisyyttä? Milloin ohjaajan on syytä puuttua koiran tekemiseen ja miten?

SU: Ilmaisun anatomia su 14.3.2021

Etenkin saavuttamattomilla kätköillä jo hyvälläkin mallilla ollut ilmaisu saattaa rikkoutua ja aiheuttaa pelkän hajupilven ilmaisemista saavutettavillakin kätköillä. Osaatko lukea koiraasi riittävän hyvin, jotta tiedät, milloin se on hajupilvessä ja milloin se ilmaisee kätkön tarkan sijainnin? Milloin se arvuuttelee, josko tämä kohta jo riittäisi? Mitä ratkaisuja tähän tilanteeseen on?

Mitä ilmaisu oikeastaan on? Millainen on hyvä ilmaisu? Kuka päättää, miten koiran tulee ilmaista kätkö? Onko järkevää opettaa koiralle erilaisia ilmaisuja erilaisille kätköille? Entäpä eri nenätyölajit, kannattaako aina käyttää samaa ilmaisukäytöstä, vai onko järkevää vaihdella ilmaisua eri harrastuslajien välillä?


"Haluaisin kiittää nose-viikonlopusta, oli varmaan paras treeni ikinä meidän koirille!! Oli tosi upea treeni!!"HINNAT:


Webinaari su 7.3.2021
39 €


Koirakkopaikka sisältää webinaarin ja yhden päivän 2-3 koulutussessiota. Treeniviikonloppu on la-su 13.-14.3.2021.


1 pv koirakkopaikka + webinaari 100 €
2 pv koirakkopaikka + webinaari 190 €


Kahvitukset päivän aikana kuuluvat osallistumishintaan. Lounas on omakustanteinen.

LIVE | Tero Väänänen | Nosework: Etsintätarkkuus ja ilmaisun anatomia

Lisää kuvia

* Vaaditut tiedot

39,00 €

Yksityiskohdat

HARJOITUSPÄIVIEN AIKATAULU

Päivien kesto riippuu koiramäärästä. Osallistujat jaetaan korona-aikana kahteen eri ryhmään, jotta yhtä aikaa paikalla olevien henkilöiden määrä on pienempi ja koirien odotteluaika lyhyempi. Varsinainen treeniaika on noin 3 h/4 koirakkoa. Kun koronan asettamat 10 henkilön rajoitukset ovat ohi, voit halutessasi seurata koirakko/katselijapaikalla koko päivän ajan myös muiden osallistujien treenit. 


Aamuvuoro la 13.3.2021

Klo 10.30 aamukahvit, ilmoittautuminen
Klo 11 - 14 treenit


Iltavuoro su 14.3.2021
Klo 14.30 kahvit, ilmoittautuminen
Klo 15-18 treenit

 

HINNAT:

Webinaari su 7.3.2021
39 €


Koirakkopaikka
 sisältää yhden päivän 2-3 treenisessiota ja muiden treenien seuraamisen
1 pv koirakkopaikka + webinaari 100 €
2 pv koirakkopaikka + webinaari 190 €


Koirakkopaikkojen hinnat Visiolla sisältävät kahvitukset päivän aikana. Lounas on omakustanteinen.
 

Kouluttajasta

 

Tero työskentelee tällä hetkellä koiratoiminnan kouluttajana yksityisellä sektorilla toiminimellä D-Scent Dog. Viimeiset kolme vuotta hän on työskennellyt pääsääntöisesti räjähdekoiraprojekteissa eri puolilla maailmaa. Työhön kuuluu myös suojelun, jäljestyksen, henkilö- ja pelastusetsinnän kouluttamista. Vuosina 1990-2017 hän työskenteli Rajavartiolaitoksessa yhteensä viiden partio- ja erikoisetsintäkoiran ohjaajana ja toimi useiden vuosien ajan kouluttajana Rajavartiolaitoksen koiranohjaajan kursseilla. Vuonna 2014 hän pätevöityi EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin canine team instructoriksi, ja sen jälkeen hän on ollut kouluttajana Frontexin kansallisilla koiranohjaajan kursseilla Euroopassa. Suomessa hän on harrastanut metsä- ja FH-jälkeä, hakua ja suojelua neljän eri koiran kanssa. Hän voitti spn Finnenstrand Afran kanssa SPL jälkimestaruuden vuonna 2007 ja oli pronssilla IPO-FH SM kilpailuissa vuonna 2008. Tällä hetkellä Terolla on kasvamassa viiden kuukauden ikäinen malinoispentu Holly, jonka kanssa on tavoitteena harrastaa PK-lajeja.

Lisätiedot

Toimipaikka Ei
Kouluttaja Tero Väänänen