Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396 | 040 593 3131

Tommy Wiren: Käytösongelmaseminaari

Tuotekoodi: TWkos
EAN:
Maksa erissä alk.9€/kk 
59,00 €

Saatavuus: Varastossa

Lyhyt tuotekuvaus

Erilaiset ongelmakäytökset voidaan jakaa sen mukaan, onko käytös ongelma ihmiselle vai koiralle. Ihmiselle ongelmalliset käytökset voivat olla koiralle normaaleja ja jopa toivottavia käytöksiä toisissa olosuhteissa.


Käytös voi olla koiralle rotutyypillistä, jolloin sillä on sisäsyntyinen tarve käyttäytyä tietyllä, ihmiselle ongelmaisella tavalla. Yleinen esimerkki on liikkuvien kohteiden jahtaaminen: koira tyydyttää luontaista käyttäytymistarvettaan, mutta ihminen kokee tämän ongelmalliseksi. 


Käytös voi olla myös toivottu, mutta se esiintyy väärässä kontekstissa: esim. paimenkoira paimentaa talon lampaiden lisäksi perheen lapsia. Sama käytös on toivottu toisessa tilanteessa, mutta toisessa se on häiritsevä.


Koiralle ongelmalliset käytökset ovat sellaisia käytöksiä, joista koiralle on suoranaista haittaa. Esimerkiksi ihminen ei välttämättä koe ongelmaksi sitä, että koira pelkää autossa matkustamista, mutta koiralle usein toistuva pelkotila johtaa krooniseen stressiin ja tämä puolestaan voi sairastuttaa koiran fyysisestikin.


Lähestymistapoja eri ongelmakäytöksille on useita. Valittu keino vaihtelee sen mukaan, minkälaisesta ongelmasta on kysymys. Olennaista koiran hyvinvoinnin kannalta on huolehtia, että käyttäytymistarpeet tulevat tyydyteiksi, jolloin kyseinen käytös on helpompi saada pois ei-toivotussa tilanteessa. Usein kuitenkin vaaditaan lisäksi koulutusta, että ei-toivottu tapa saadaan kokonaan kitkettyä pois.


Käytösongelmaseminaarissa Tommy Wiren käy läpi käytösongelmien eri tyyppejä ja erilaisia vaihtoehtoja ei-toivotun käytöksen poiskouluttamiseen.


Luennoitsija: Tommy Wiren
Aika: su 17.9.2017 klo 11-17
Paikka: Penttiläntie 205, Nurmijärvi

Tommy Wiren: Käytösongelmaseminaari

Lisätiedot

Toimipaikka Ei
Kouluttaja Ei