Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396 | 040 593 3131

Krisse Lipponen: Ihmisten ohjaaminen ja motivointi

Tuotekoodi: KrL18
EAN:
Maksa erissä alk.9€/kk 
79,00 €

Saatavuus: Varastossa

Lyhyt tuotekuvaus

Ihmisten ohjaaminen ja motivointi - onnistumisten kautta!


Ihmisen ohjaaminen ohjaamaan koiraansa on oikeasti opeteltava asia, se ei aina onnistu vain ohjeita antamalla. Usein hommaa voi helpottaa, kun oppii hakemaan ohjaajan pienetkin onnistumiset ja tukemaan niitä – idea ei kovin paljon poikkea koiran ohjaamisesta. Onnistumisten huomaaminen ja niiden avulla prosessin eteenpäin vieminen vaati tarkkaa silmää, joka koirankouluttajilla on usein jo varsin kehittynyt. Mitä pitää huomioida, jotta saat käännettyä eläinten koulutuksen opit ihmisen kouluttamiseen? Mitä yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia on ihmisten ja eläinten ohjaamisessa? 


Kouluttajan yksi haastavimmista tehtävistä on motivoida asiakas tekemään riittävän pitkäjänteisesti töitä, jotta koiran ongelmallinenkin käytös oikeasti muuttuu pysyvästi. Mistä erottaa mikä on asiakkaan motivaation puutetta ja milloin tekemättömyys johtuu muista syistä? Miten kouluttaja voi parhaiten motivoida asiakasta?


Lisäksi kouluttajan on hyvä tuntea omat vahvuutensa kouluttajana, ja osata hyödyntää niitä kuten ohjattavankin vahvuuksia.


Ihmisen ohjaamisen teemoihin tutustutaan ratkaisukeskeisen menetelmän ja positiivisen psykologian tutkimustiedon kautta. Päivä sisältää luentoja ja keskustelua. Tavoitteena on löytää omia vahvuuksia ohjaajana ja kouluttajana, ja oppia tunnistamaan ja hyödyntämään ohjattavien onnistumisia.


Koulutuspäivä on osa Vision Kouluttajakoulutuksen Vaiheen 3-4 opintoja.  


Aika: Su 8.4.2018 klo 10-17
Paikka: Penttiläntie 205 Nurmijärvi 
Kouluttaja: Krisse Lipponen, sosiaalipsykologi VTM, vaativan erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, työnohjaaja, kouluttaja, koiranomistaja


"Käyn työkseni ihmisten kanssa mielenkiintoisia ja innostavia keskusteluja erilaisissa yhteyksissä, on sitten kyse psykoterapiasta, työnohjauksesta tai kouluttamisesta. Minulle ratkaisukeskeinen työtapa merkitsee luovuutta ja uusia näkökulmia, mahdollisuuksien löytämistä ja olemassa olevan arvostamista. Positiivisen psykologian kautta ratkaisukeskeinen ajattelu terävöityy edelleen, ja vanha tuttu tarinallinen lähestymistapa nousee uuteen lentoon. Näillä lähestymistavoilla pääsen usein seuraamaan innostavien uusien asioiden syntyä, tilanteiden helpottumista ja jäsentymistä, parhaimmillaan yksilöiden ja ryhmien kukoistusta.


Työskentelyotteeni on muovautunut vuosien varrella intohimoisen uuden tiedon hankkimisen kautta. Rakastan oppimista, niin kirjoista, koulutuksista kuin internetistäkin, kaikkein eniten opin asiakkailtani." 


Julkaisuja:  • Krisse Lipponen, Anneli Litovaara, Antero Katajainen (2016): Voimaa – hyvän elämän polku. Duodecim

  • Kaisla Joutsenniemi, Krisse Lipponen (2015): Resilienssi ja posttraumaattinen kasvu. Suomen lääkärilehti 39/2015 vsk 70

  • Krisse Lipponen (2014): Positiivinen psykologia ja ratkaisukeskeisyyys psykoterapiassa. Teoksessa Positiivisen psykologian voima (2014) toim Lotta Uusitalo-Malmivaara, PS-kustannus

  • Krisse Lipponen (2010): Myönteiset tunteet selittämässä ratkaisukeskeistä työskentelyä. Teoksessa Marita Törrönen ja Katariina Pärnä (toim) Voimaannuttavat suhteet perhekuntoutuksessa. Mannerheimin lastensuojeluliitto. Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö

  • Krisse Lipponen, Sara Vataja (2006) (toim): Lasten ja nuorten Voimala. Monimuotoista perhekuntoutusta. Osuuskunta Toivo. Helsinki. Kirjassa artikkelit: “No kun täällä puhutaan erilailla” Jussi Saarnion kanssa. Jumin jättö vaiheineen Anne Norlundin kanssa. Positiivinen psykologia ja ratkaisukeskeistä reflektointia yhdessä Antti Mattilan kanssa.

  • Voimavarat käyttöön – Hyvää oloa ja onnellisuutta. Antero Katajainen, Krisse Lipponen ja Anneli Litovaara. Duodecim 2003. Uusi painos pehmeäkantisena nimellä Voimaa

  • Yhteistyön luominen asiakastyössä. Teoksessa Mattila Antti (toim) 1998: Voimavarat, ratkaisut, tarinat. Kuntoutussäätiö, Helsinki.

  • Vanhempien oma jaksaminen. Teoksessa Mattila Antti (toim) 1999: Henkiseen hyvään oloon. Suuri Suomalainen kirjakerho, Helsinki.

Krisse Lipponen: Ihmisten ohjaaminen ja motivointi

Lisää kuvia

Lisätiedot

EAN-Koodi Ei
Toimipaikka Ei