Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396 | 040 593 3131

Katariina Alongi: Herkät ja rohkeat – Tunteiden merkitys hevosharrastuksessa

Tuotekoodi: KAhr
EAN:
Maksa erissä alk.9€/kk 
39,00 €

Saatavuus: Varastossa

Lyhyt tuotekuvaus

Hevosihmisten tunnemaailmaan perehtynyt ratsastus- urheilu- ja elämäntaidonvalmentaja Katariina Alongi luennoi tunteiden ja niiden tunnistamisen merkityksestä hevosharrastuksessa sekä kaikessa vuorovaikutuksessa hevosten kanssa.


 


Luennolla käsitellään mm. seuraavia aiheita:


-       Miten tunteemme vaikuttavat vuorovaikutukseen hevosen kanssa?
-       Miten tunnistaa ja hyväksyä vaikeat tunteet – ja miksi?
-       Tunteet työkaluina
-       Mitä tapahtuu kun tunteiden merkitys sivuutetaan hevosmaailmassa?
-       Tunnekasvatus talliympäristössä; sen hyödyt ja haasteet


 


Aiheita käsitellään teoriassa ja käytännön esimerkein. Lisäksi tehdään yhdessä konkreettisia harjoituksia. 


Hevonen on eläin, joka viestii vahvasti tunteillaan ja jolla on kyky vaistota ympäristössään tapahtuvia energian muutoksia. Kun käsittelemme hevosta, olemme sen kanssa kahdensuuntaisessa vuorovaikutuksessa ja tunteemme saattavat vaikuttaa tähän vuorovaikutukseen hyvinkin voimakkaasti. Lisäksi hevosen tunnetila voi heijastua vuorostaan ihmiseen. Tätä ilmiötä ja ihmisen kokemia tunnetiloja kuitenkin harvemmin käsitellään hevosmaailmassa. Esimerkiksi ratsastuspelko on usein tabu aihe, joka sivuutetaan tai jopa kielletään. Monesti pelkoa kannustetaan peittämään aggressiivisuudella taikka jotenkin muuten (”Älä näytä sille, että pelkäät!”). Pelon sekä muidenkin vaikeiden tunteiden tunnistaminen ja käsitteleminen on kuitenkin huomattavan tärkeää hevosharrastuksessa. Se parantaa muun muassa hevosen ja ihmisen vuorovaikutusta ja hyvinvointia sekä antaa työkaluja ammattilaisille, jotka toimivat hevosten ja ihmisten parissa Lisäksi se voi omalta osaltaan vähentää hevosten kanssa tapahtuvia vaaratilanteita. 


 


Tervetuloa tilaisuuteen, jonka tarkoituksena on avata keskustelu tärkeästä aiheesta. Asialuennon lisäksi tehdään käytännön harjoituksia sekä pohditaan erilaisten tunteiden roolia hevos- ja tallimaailmassa.


 


Aika: su 4.2.2018 klo 17-20 
Paikka: Penttiläntie 205 Nurmijärvi


 


 


 

Katariina Alongi: Herkät ja rohkeat – Tunteiden merkitys hevosharrastuksessa

Yksityiskohdat

Katariina Alongi on FM, liikunnanohjaaja, elämäntaidonvalmentaja ja kirjailija. Lisäksi hän on valmentanut istuntalähtöistä ratsastusta jo yli viisitoista vuotta ympäri maailmaa. Katariina tuo ratsastustapahtumaan tietämystä useista eri urheilulajeista: liikunnanohjaajantutkinto sekä kolmenkymmenen vuoden urheiluvalmennuskokemus antavat vankan liikunnallisen pohjan hänen opetukselleen. Tämän lisäksi hän on opiskellut syvällisesti mm. eläinkommunikaatiota, Epona tunnetaitovalmennusta, elämäntaitovalmennusta sekä Enneagrammi-persoonallisuusteoriaa.

Katariinan valmennusfilosofian mukaan hevosharrastuksessa on kolme yhtä tärkeää osa-aluetta; tekniikka, tietoisuus ja tunne. Oman tunnetilan tunnistaminen ja hyväksyminen, hevosen avoin kuunteleminen sekä kunnioittava asenne lajien välisessä kommunikoinnissa ovat Katariinalle tärkeitä asioita.

Lisätiedot

Toimipaikka Ei
Kouluttaja Ei