Tervetuloa!

0 tuotetta.

Asiakaspalvelu: p. 0456 391 396 | 040 593 3131

Kaisa Hilska: Paimenten rotutyypilliset käyttäytymismallit

Tuotekoodi: KHprk
EAN:
Maksa erissä alk.9€/kk 
69,00 €

Saatavuus: Varastossa

Lyhyt tuotekuvaus

 


Eri rotujen erilaiset alkuperäiset käyttötarkoitukset tarkoittavat niiden kanssa eläville erilaisia haasteita. Paimenilla vahvin ominaiskäytös on paimentaminen ja ne rodusta ja yksilöstä riippuen hyödyntävät liikkeen aikaansaamiseen ja ohjaamiseen liikettään, tuijotusta, vaanimista, haukkua ja näykkäisyä. Ikiaikaisista geeneistä tulevat käyttäytymismallit ovat vahvoja: koira osaa ne syntymästään asti ilman opettelua. Koulutuksella ja olosuhteilla voidaan näihin kuitenkin vaikuttaa: niitä voidaan vahvistaa ja heikentää, ja niitä voidaan hyödyntää. Tällöin käytöstä on pystyttävä muokkaamaan ihmisen tarpeeseen sopivaksi.


Paimennuskäytös voi olla myös haitallinen erityisesti kohdistuessaan sopimattomiin kohteisiin, tai jos käytöksen katkaiseminen on vaikeaa. Paimentamiseen on paimenkoiralla sisäsyntyinen tarve, ja tästä syystä käytöksen totaalinen torppaaminen heikentää koiran hyvinvointia ja saattaa aiheuttaa käytösongelmia jossain muualla. Jokaisella koiralla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta toimia työkoirana. Tällöin koiralle on kehitettävä tekemistä, joka täyttää tämän käyttäytymistarpeen.


Luennolla paneudutaan paimenten rotutyypillisiin käyttäytymismalleihin, niiden hyötyihin ja haittoihin sekä niiden muokkaamiseen eri tilanteisiin sopiviksi.


 


Aika: su 19.11.2017 klo 11-17
Paikka: Koirakoulu Visio, Penttiläntie 205 Nurmijärvi
Luennoitsija: agrologi AMK ja eläintenkouluttaja Kaisa Hilska


Kaisa on aloittanut koiraharrastuksensa vuonna 1988 ensimmäisen oman koiransa x-rotuisen Iitan kanssa. Rotuina tämän jälkeen on ollut appenzelli, saksanpaimenkoira, kultainennoutaja ja australiankelpie. Hän toimii eläintenkouluttajana ja lampurina.

Kaisa on toiminut kouluttajana, ylitoimitsijana, hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana useissa koiraseuroissa Turussa sekä Forssassa. Hän toimii jalostustoimikunnissa kelpieiden osalta sekä SBCAKissa että SPKYssä. Pelastuskoiratoiminnassa hän on toiminut hälytysryhmässä kelpieidensä kanssa vuoteen 2012 saakka.


Kaisa kasvattaa kelpieitä kennelnimellä Kelmi, joiden kanssa hän tekee työtä paimenkoirien koulutuksen parissa, kilpailee ajan salliessa paimennuksessa ja toimii paimennuksen ylituomarina ja on aiemmin kilpaillut myös agilityssä, PK-haussa korkeimmassa luokassa, pelastushaussa ja raunioilla ja TOKOssa. Kotoa löytyy myös lancashire heelerit ja chihuahua, tyttärien harrastuskavereina.


Kaisa Hilska opettaa ammattikoulutasolla eläinten ruokintaa, genetiikkaa ja jalostusta sekä anatomiaa, käyttäytymistä ja oppimispsykologiaa. Hän toimii myös jalostusneuvojana. 


Katso myös Tommy Wiren Ominaiskäytökset koulutuksen näkökulmasta

Kaisa Hilska: Paimenten rotutyypilliset käyttäytymismallit

Lisää kuvia

Lisätiedot

Toimipaikka Ei
Kouluttaja Ei